Úvod

Říká vám něco úsporné splachování?

Kdo by to byl řekl, že i splachovat můžete chytře. Nebo lépe řečeno - úsporně. Stále více lidí řeší snížení nákladů v domácnosti a jen málokoho z nich napadne, že ušetřit se dá i při tak běžné činnosti, jako je splachování WC. A co vy? Zkusili jste se někdy zamyslet nad tím, že i touto cestou můžete své náklady snížit klidně až o polovinu?!


Možná vám to zní jako nějaké science fiction. Zkrátka něco nereálného, nemožného, nesplnitelného. A přesto to jde a vlastně to není vůbec složité. Stačí se jen oprostit od klasiky a dát přednost modernějšímu řešení, které může vaše náklady snížit o 30 - 50 %. A to už stojí za úvahu, nemyslíte?

Víte, jak splachujete?
Možná ta otázka zní divně, ale napadlo vás to někdy? Uvědomili jste si, kolik vody vyčerpáte jedním jediným spláchnutím? A vezměte v potaz, že za den spláchnete několikrát. To už jsou pořádná čísla, nad kterými by se vám jistě protočily panenky.

Drtivá většina domácností stále používá klasické WC nádržky o objemu 9 litrů vody. Pokud si to přepočítáme na čísla, pak zjistíme, že jeden člověk vyčerpá díky splachování za jeden jediný den cca 45 litrů vody, což odpovídá cca polovině celkové denní spotřeby vody na člověka. Pořád si myslíte, že úsporné splachování nemá smysl?

splachovani Geberit Sigma60
I ovládání splachování toalety může být elegantní.

Inspirujte se moderními technologiemi
Spoustu lidí vůbec nenapadne, aby se zamysleli nad tím, jakou nádržku na vodu mají u svého WC. A už vůbec je nenapadne, že by to šlo i jinak. Přitom moderní doba je hodně pokročilá a v mnoha ohledech pořádně napřed. Stačí se jen nebránit novým věcem, které mohou být příslibem příjemných věcí - třeba úspory peněz a na tu slyší každý.

V současné době je stále modernější nahradit klasické 9-litrové WC nádržky za předstěnové systémy, se kterými si můžete vybrat možnost splachování. Předstěnové systémy disponují tlačítky, s nimiž můžete dosáhnout dvojího splachování:
• klasické nastavení na ventilu v nádržce 3-6 litrů
• systém splachování start/stop s úsporou 30 až 50 % vody

splachovani s funkci odsavani zapachu
Tlačítko splachování Geberit Sigma80 se pyšní integrovaným systémem pro odsávání zápachu.

Pěkně vypadají a ještě k tomu šetří
Kde je psáno, že WC musí vypadat nudně? Nikde. Proto se inspirujte ergonomicky tvarovanou WC mísou Rimfree, u které rozdělovač posiluje proud vody a umožňuje dokonalé opláchnutí celé mísy i při spotřebě pouhé 2 litry vody na malé spláchnutí a jen 4 litry vody na velké spláchnutí.

U svého WC si navíc sami můžete vybrat tlačítko pro splachování, kterých existuje hned několik a možnosti jsou proto opravdu pestré. Společnost Geberit nabízí inovativní funkce, vysoce kvalitní technická řešení a široký výběr designů, mezi nimiž si každý dokáže přijít na své.

bezdotykove ovladani toalety Sigma80
Bezdotykové ovládání splachování toalety Geberit Sigma80.

Jak by se vám líbilo tlačítko, které by dokázalo odsávat zápach? Přesně to umí tlačítko Geberit Sigma40. Tlačítko Sigma60 dokonale splyne s povrchem, Sigma70 zas působí dojmem, jako že se vznáší a Sigma80 umožňuje dokonce bezdotykové splachování. No řekněte, není to fantazie?
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze