Úvod

Rozhovor: Lze uvařit kvalitní espresso v autě?

Jste milovníkem čerstvé kávy, ale kvůli Vaší pracovní vytíženosti a častému cestování si ji nemůžete dopřát? Sníte o možnosti vychutnat si pravé espresso kdykoliv si vzpomenete? Potom si přečtěte následující rozhovor, který nám poskytl pan Richter ze společnosti ATTACKTRADE spol.s r.o.


Lze uvařit kvalitní espresso v autě?
Teď už ano. Za tímto účelem byl vyvinut speciální kávovar do auta Handpresso Auto ESE.

Jak kávovar funguje?

Jako většina jiných kávovarů na espresso. Horká voda je pod tlakem hnána přes dávku mleté kávy. Lahodné espresso pak vytéká rovnou do šálku.
kavovar do auta

Potřebujeme ke kávovaru nějaké speciální komponenty?

Ano, potřebujeme kávu, vodu a šálek. Bez toho to nepůjde.

Jakou kávu pro kávovar doporučujete?

Auto ESE využívá pro přípravu ESE pody.

Co to jsou ESE pody?

Je to taková zjednodušená forma využití mleté kávy. ESE pody jsou polštářky plněné optimálně stlačenou a správně namletou kávou, která si navíc díky vakuovému balení uchovává své aroma. Jejich použití je velmi snadné odpadá také čištění. Tato písmena skrývají název Easy Serving Espresso.
ESE pody pro handpresso
Jak je kávovar napájen?
Handpresso Auto ESE je nápajeno přes 12 V zapalovač v autě. Stejně snadno, jako si dobíjíte svůj telefon, můžete si nyní připravit espresso.


Potřebujeme horkou vodu?
Ne, model Auto ESE už si díky napájení dokáže vodu ohřát sám. Stačí nám tedy čerstvá studená voda.

Kolik času vlastně taková příprava zabere?
Celková příprava, to znamená nalití studené vody, vložení ESE podu, samotné natlakování a ohřátí vody, zabere cca 3 minuty. Příprava je u konce, když kávovar zapípá, pak už jen napustíte espresso do šálku a vychutná te si ho. Zde si můžete prohlédnout video.

handpresso auto set

Kvalita espressa se často udává hodnotou barů, jak je na tom tato cestovní verze?
Na toto pozor. Většina výrobců uvádí tlak čerpadla, který nemá na samotnou kvalitu kávy nijak zásadní vliv. Handpresso Auto ESE se automaticky natlakuje na 16 barů.

Kde je možné tuto novinku zakoupit?

Kávovary do auta koupíte na internetu i v kamenných prodejnách. Nabízí je obchody s autodoplňky, outdorové speciálky a samozřejmě také prodejci kávovarů. Objednat je můžete na www.handpresso-online.cz, kde také najdete kompletní seznam autorizovaných prodejců.

 
Pane Richtere, děkujeme Vám za představení tohoto šikovného pomocníka na cesty a těšíme se na příští shledání.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze