Úvod

Rozhovor na téma: Dřevěné koupelny SAPEKA

Koupelna je oáza, která slouží nejen k očistě našeho těla, ale také k příjemné relaxaci. Interiér dřevěné koupelny, který se pyšní vskutku jedinečným vzhledem, je k odpočinku jako stvořený. Jak je to ale s údržbou a životností dřevěné koupelny? A co všechno vlastně může být v koupelně dřevěné? Zeptali jsme se Kateřiny Derkové z firmy SAPEKA.


Dřevěná koupelna je skutečně krásná. Jaké jsou další výhody dřevěné koupelny?
Kromě již zmíněného vzhledu, který je vskutku mimořádný a originální bych zmínila především její útulnost a pohodlí, kdy je tělo omýváno relaxační lázní . Dřevo je materiál, který je opravdu hřejivý a tak se vám nemůže stát, že by vás třeba vana studila. Díky svému skutečnému vnitřnímu rozměru jsou vhodné i do malých koupelen.

A prozradíte nám také nevýhody?
Vyloženě nevýhody dřevěné vany a umyvadla nemají, svými vlastnostmi jsou zcela srovnatelné s porcelánovými či plechovými zařizovacími předměty. Určitým specifikem je zde pouze rovné dno, takže se zbytkové vodě musí trochu „pomoci“ hadříkem do odtoku. My ale stejně doporučujeme vanu po koupeli vytřít, neboť by mohlo docházet k usazeninám vápenatých částic a nečistot. Tyto usazeniny jsou samozřejmě velmi snadno čistitelné, ale proč si přidělávat práci. Navíc všechny vany jsou vybaveny speciální povrchovou úpravou Perl-Tec.

 
Samostatně stojící dřevěná vana.


Na použití dřeva v koupelně nahlíží mnoho z nás s patřičnou nedůvěrou. Přece jen koupelna je nejvlhčím místem v domě. Jak je dřevěné vybavení koupelny chráněno před působením vlhkosti?
Tato nedůvěra je pochopitelná a pramení z malé informovanosti o dnešních moderních technologiích na ochranu dřeva. Máme k dispozici seriózní vědeckou studii, která dokazuje, že dřevěné produkty určené do koupelen, saun a lázní ošetřené transparentním hygienickým uzamčením jsou minimálně srovnatelné s běžným zařízením z keramiky či porcelánu.

Jak se dřevěná koupelna udržuje? Jsou zapotřebí nějaké speciální čisticí a další prostředky?
Speciální prostředky nejsou až tak nutné, důležitější je zde spíš vanu po koupeli osprchovat vytřít dno vany do sucha, jak jsme o tom již hovořili před chvílí. K čištění se používají běžně dostupné čistící prostředky, ale samozřejmě můžeme nabídnout či doporučit vyzkoušenou kosmetiku. Velmi důležité ale je, že na tyto produkty se v žádném případě nesmějí používat abrazivní prostředky (s obsahem písků či jiných hrubých částic).

 
Dřevěné doplňky do koupelny.


Jaká je životnost dřevěné koupelny? Nemění se časem barva a struktura dřevěných van, umyvadel a dalšího vybavení?
Naše společnost je na českém trhu zhruba 7 let a všichni zákazníci mají dosud naše produkty zcela funkční a beze změn. Časem dochází samozřejmě k proměnlivým změnám barevných tónů dřeva což má své kouzlo. Pochopitelně u kádí určených pro exteriéry je třeba věnovat větší péči, například je dobré je zakrývat víkem. Při dobré péči slouží dřevěné vany – dle zkušeností výrobce s více než 100-letou tradicí - skutečně až desítky let.

Jaké výhody mají koupelny SAPEKA ve srovnání s ostatními na trhu?
Stálost, vodotěsnost a odolnost povrchové úpravy. Jinak se to velmi těžko posuzuje, protože naše společnost je na trhu v podstatě jediná. Víme, že u nás existují jakési dřevěné vany, které se snaží napodobit tyto produkty, ale ty my vzhledem k jejich kvalitě vůbec nebereme jako konkurenci. Smutné je, když se o tom pak zákazník ve snaze ušetřit přesvědčí sám.

 
Samostatně stojící dřevěná káď.


Vybavují si Vaši zákazníci častěji kompletně dřevěnou koupelnu, anebo spíše volí pouze některé prvky jako solitéry?
Největším lákadlem jsou pochopitelně vany. Pokud si zákazník zařizuje koupelnu, v drtivé většině si vezme i umyvadlo. Ale velmi často se nám stává, že si zákazník přeje umístit naši vanu například do ložnice. Nedávno jsme měli velmi zdařilou realizaci v podkrovním bytě, kde vana nádherně korespondovala s přiznanými původními krásně upravenými trámy v kombinaci s kamenem.

Které produkty SAPEKA patří mezi nejžádanější a proč?
Jak jsem již uvedla, nejvíce se prodávají vany, pak následují umyvadla, ochlazovací či koupací kádě , které stejně jako vany lze vybavit masážními systémy. Velmi žádané jsou také proudové sprchy. To jsou nádherná dřevěná vědra určená do saun, která jsou připevněná ve výšce s automatickým dopuštěním vody, kterou si pomocí stylového provazu „zvrhnete“ na hlavu.

Interiér dřevěné koupelny je vskutku jedinečný. Každý z nás má však jiný vkus, stejně jako finanční možnosti. Vyberou si u Vás také příznivci tradičních koupelen?
Jak jste sama řekla, dřevěná koupelna je jedinečná. Ale my jsme samozřejmě schopni připravit zákazníkům naprosto kompletní nabídku a to i na koupelnu s klasickými keramickými zařizovacími předměty. Dále můžeme zákazníkům nabídnout například koupelnový nábytek z ušlechtilého dřeva – červeného cedru, který vhodně doplní a zateplí také bílou sanitární keramiku.

 
Koupelna s dřevěnými komponenty.


Je součástí Vašich služeb také poradenství?
Ano, tyto služby také nabízíme a to jak v oblasti technické, tak architektonické. Máme k dispozici designérku, která může poradit i s celkovým vyzněním koupelny včetně vizualizace.

Co dalšího nabízí SAPEKA kromě vybavení koupelen?
Kromě vybavení koupelen, na které se zaměřujeme především, to jsou dále také kompletní vybavení saun, lázní a wellness prostorů, dále koupelnový nábytek a také luxusní baterie, dlažbu, obklady a designové radiátory a to vše v kombinací s přírodními materiály nebo tyto materiály vhodně doplňující. Například drobná dřevěná mozaika vypadá ve sprše naprosto fantasticky.

Kde si mohu sortiment Vaší společnosti prohlédnout?

Máme vzorkovnu v Praze na Žižkově v Prokopově ulici č.10.

Připravuje SAPEKA do budoucna nějaké novinky?
Ano, neustále se snažíme ve spolupráci s výrobci a dodavateli náš sortiment obohacovat. Nyní například rozšiřujeme nabídku o proudové sprchy z červeného cedru. Jinak jsou základními pilíři naší nabídky nadále modřín a kambala. Další připravovanou novinkou budou nádherné doplňky nejen do koupelen a relaxačních center.

Děkuji Vám za rozhovor.
I my děkujeme a zveme čtenáře na návštěvu naší vzorové prodejny!

www.sapeka.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze