Úvod

Sauna do bytu? Žádný problém!

Máme dobrou zprávu pro milovníky saunování. Kvalitní finská sauna není výsadou wellness center nebo veřejných bazénů. Tu svou můžete mít i doma v koupelně. Stačí vám jen 1,2 m2 poblíž zásuvky.


Finská sauna pochází, jak už název napovídá, z Finska. Finové na ni nedají dopustit a tak se není čemu divit, že v zemi s 5 miliony obyvateli najdete 2 miliony saun. Kdo nemá saunu vlastní, využívá alespoň společné sauny, které jsou téměř v každém panelovém domě.

U nás nemá saunování takovou tradici, i v českých panelácích si ale můžete blahodárné účinky finské sauny dopřát. Dokonce ve vlastním bytě. A pozitivních účinků rozhodně není málo:
● posílení imunity
● detoxikace
● odbourání stresu
● odstranění celulitidy
● posílení srdce

Pobyt v sauně prospívá zdraví i kráse a lze ho doporučit všem kromě kardiaků a osob, které jsou zrovna nemocné. Pokud ale budete do sauny chodit pravidelně, nemoci se vám vyhnou.

moderni domaci sauna

Jak se správně saunovat
Finská sauna se vyznačuje vysokými teplotami okolo 80 °C. Do dřevem obložené kabiny vstupujte zásadně nazí a vydržte v ní 10 - 15 minut. Poté se prudce zchlaďte pod sprchou nebo v ochlazovacím bazénku a celý cyklus několikrát zopakujte. Horký vzduch vyvolá pocení, které vyplavuje z těla škodlivé látky a změny teplot posílí organismus. Ve Finsku fungují sauny také jako místa společenského setkání. Inspirujte se a pozvěte do sauny kamarádku nebo partnera.

Finská sauna u vás doma
Domácí sauna má oproti veřejné hned několik výhod:
● máte kontrolu nad čistotou
● můžete ji navštívit kdykoli
● povídáním nebudete nikoho rušit
● máte absolutní soukromí
● nemusíte platit vstupné

moderni domaci sauna

Finské sauny od české firmy SaunaSystem se navíc hodí do každého interiéru. V nabídce jsou malé sauny do bytu i designové sauny s prosklenými stěnami. SaunaSystem vám také bez problému vyrobí saunu na klíč.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze