Úvod

Skandinávské designové sedačky – nové trendy pro rok 2011

Pojem skandinávský design je nezpochybnitelnou klasikou a mnohé produkty se již dávno staly ikonami. Skandinávci ale ani náhodou neusínají na vavřínech a stále zásobují trh novými, svěžími nápady a designy.


Pojďme se podívat hlavně na ty, které by se daly využít i ve vašem obývacím pokoji, třeba při výběru nové sedačky.
         

 

Jednou z horkých novinek pro letošní rok, je rozkladatelná sedačka Jasper od dánského výrobce Softline. Její kompaktní rozměry, dynamické a přitom elegantní křivky a praktická rozložitelnost na dvoulůžko ji předurčují stát se jedním z letošních hitů mezi sedacím nábytkem. Úspěšní designéři Busk a Hertzog si pohráli s jejími tvary, tak aby byla zajímavá ze všech stran, takže se nemusíte bát a můžete jí směle umístit i doprostřed místnosti. Velkou výhodou jsou kompletně snímatelné potahy a další výhodou, kterou ocení většina ženského pohlaví při úklidu, krásné subtilní chromové podnoží, pod kterým lze snadno uklízet. Tuto pohovku i mnohé další naleznete v přehledném katalogu na www.scandium.cz.

          
Zajímavě řešená je i další novinka a to od švédské značky Swedese. Sedací plocha, područky a opěrky této sofy levitují jako obláčky na tenkém, ale pevném kovovém rámu, její výplň je z vysoce pružné pěny a je mimořádně měkká, takže při sezení máte pocit, že se přímo vznášíte nad zemí.

 
              
Další švédská značka Offecct se také chlubí novým produktem, třímístnou sedačku z pera nejznámější skandinávské designérky současnosti Moniky Förster. Novince s názvem Grand sofa tak nechybí jemné ženské rysy. Působí velmi harmonicky a elegantně. I zde překvapí neobvyklá měkkost výplní a z toho pramenící pohodlnost sezení. Pohovka je dostupná v provedení klasická 3-místná pohovka nebo 3-místná pohovka s divanem.

Vše k dostání na www.scandium.cz


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze