Úvod

Zahradní dekorace dodá zahradě na osobitosti

Trendem je stále více upřednostňovat okrasnou zahradu před užitnou. Okrasné části zahrady proto zušlechťujeme rozmanitými prvky zahradní architektury. Stylová a citlivě zvolená zahradní dekorace tyto prvky vkusně doplní a dodá zahradě na osobitosti.


Trpaslíci mají spoustu přátel
Zahradní dekorace není pouze o sádrových či plastových trpaslících a zvířátkách, ale může mít mnoho podob. Od okrasných květináčů a truhlíků, které se vyrábějí nejen z keramiky, ale i ze dřeva či kamene, přes různé stojany na rostliny či vázy, až po tajemné postavičky, které patří mezi méně známé příbuzné klasických trpaslíků. Velké oblibě se těší tzv. démoni, jejichž posláním je odhánět problémy a neštěstí od domu, který mají chránit. 

         

Vybírejte pečlivě
Nabídka krásných dekorativních předmětů na zahradu je velmi bohatá a cenově relativně dostupná, a proto se to s ní leckdy přežene. Pokud však chceme dodat zahradě na osobitosti, a nikoli na kýčovitosti, musíme zahradní dekoraci vybírat pečlivě, a to vždy s přihlédnutím ke stylu naší zahrady. Na zahradě ve stylu feng shui se bude pod japonským javorem dobře vyjímat pískovcová soška budhy, zahrádce v českém venkovském stylu zase bude více slušet kovový či dřevěný stojan v podobě mlýnského či jízdního kola. Stejně dobře sem zapadne sádrová figurka, například v podobě ježečka, kterou můžete schovat do skalky.

Seriál: Dekorace do bytu

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze