Úvod

Sklo a nerez v moderní architektuře

Nerezové kovy a sklo se staly hlavními synonymy moderní architektury. Proč? Jedná se kombinaci vysoce kvalitních přírodních materiálů s dlouhou životností, která dodává exteriérům a interiérům elegantní nadčasový vzhled. V oblasti bydlení se nejčastěji používá na obklady, policové systémy, vitríny, nebo jako součást jídelního nábytku.


Oblíbené spojení přírodních materiálů 
Kovové a skleněné prvky
se těší rostoucí oblibě především v moderní architektuře. Sklo jako ušlechtilý materiál dokonale ladí s neméně ušlechtilým nerezovým kovem, a to v libovolné povrchové úpravě. Oba materiály se používají v interiéru i exteriéru, neboť prostředí, jehož jsou součástí, dodávají vkusný nadčasový vzhled. Vyznačují se dlouhou životností, odolností, ekologičností a zdravotní nezávadností. Jedinou výtkou, která občas zazní na jejich adresu, je, že mohou působit poněkud chladně. Komu připadá kombinace kovu a skla příliš chladná, ten může své bydlení doplnit a opticky zateplit dřevem. Také dřevo je čistě přírodní materiál, který navíc dokáže eleganci předešlých materiálů efektně podtrhnout. 

                                     

Nerez a sklo v interiéru
Doplňky ze skla a nerezu
se v bydlení často používají k oživení interiéru. Nerezové a skleněné zábradlí je stylovou ozdobou páteřní spojnice domu, kterou se rád pochlubí každý moderní interiér. Velmi efektně působí zábradlí vyrobené pouze z desek kaleného skla. Ze skla a kovu lze vyrobit také přímo stupně schodiště. Mezi oblíbené interiérové prvky patří skleněné dveře a příčky. Jejich velkou výhodou je, že zachovávají vzdušnost prostoru. Největší oblibě se však těší posuvné skleněné dveře, a to nejen pro svůj výjimečný vzhled, ale také protože jsou praktické. Široké uplatnění nachází kombinace skla a kovu v kuchyni. Nejčastěji v podobě skleněných polic, dvířek a panelů. Kromě vzhledu je zde hlavní předností snadná údržba a hygieničnost. A nesmíme zapomenout ani na koupelnu. Jako příklad jmenujme sprchové kouty ze skla nebo obklady. Z nerezu se vyrábějí koupelnové doplňky, jako jsou madla, poličky a další. 

       

Za hranicemi interiéru
Za hranicemi interiéru se nerezové kovy a sklo rovněž používají jako součásti zábradlí, schodišť, stejně jako skleněných dveří či příček. Sklo nachází uplatnění při stavbě přístřešků, zimních zahrad atp. Nerezové brány a ploty důstojně a s noblesou zajistí ochranu Vašeho soukromí zvenčí. Samotná kvalita materiálu však nestačí. Při volbě dodavatele se proto vyplatí svěřit své moderní bydlení do rukou odborníků s bohatými zkušenostmi. B + B Ekomont se specializuje na zakázkovou výrobu ze skla a nerezové oceli. Nabízí širokou paletu materiálů od nerezu, přes sklo a dřevo, až po černou ocel. Zajišťuje kompletní servis od návrhu až po montáž. Pokud chcete dodat svému bydlení krásnou tvář s nadčasovým designem, pro inspiraci doporučujeme nahlédnout na www.bbekomont.cz.

  

www.bbekomont.cz


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze