Úvod

Srovnání hypoték Vám pomůže ušetřit nemalé peníze

Hypotéka patří mezi nejčastěji využívané nástroje financování bydlení. Není však hypotéka jako hypotéka. Podmínky jednotlivých subjektů úvěrového trhu se liší, a proto se vyplatí pečlivě porovnat jejich nabídky. Že na porovnávání nemáte čas? Srovnávač hypoték to udělá za Vás a pomůže Vám tak ušetřit nejen čas, ale také nemalé peníze.


Proč hypotéka
Hypotéka je nástroj, který zpřístupňuje nové nebo lepší bydlení všem, kteří si ho nemohou dovolit plně financovat z vlastních zdrojů, což je prakticky většina z nás. Hotovost na koupení domu nebo bytu má na svém účtu nebo v trezoru jen mizivé procento obyvatel. Banky proto poskytují svým klientům možnost, půjčit si část prostředků až na desítky let. Obchodní banky nabízejí hypotéky za různých podmínek, které se liší především výší úroků. Porovnáním jednotlivých nabídek proto můžete ušetřit nemalé částky. Samozřejmě, že zjišťování podmínek je časově velice náročné, a málokdo si dá tu práci, aby do detailu zkoumal webové stránky jednotlivých bank. Vždyť to není práce pro člověka, ale pro software!

Kalkulačka udělá práci za Vás
Nástroj určený ke srovnávání hypoték skutečně existuje. Jmenuje se hypotéka kalkulačka. Jedná se o velmi jednoduchý, rychlý a na internetu dostupný nástroj, který můžete používat zdarma. Pokud chcete srovnat nabídky jednotlivých bank, vyplníte parametry hypotéky v tabulce, a poté si vyberete z nabídky několika variant tu optimální. Jen pro představu, nabídky bank se liší nejen výší úroku, ale také poplatky za zřízení a vedení účtu. Česká spořitelna například nabízí zřízení hypotečního úvěru zdarma. UniCredit Bank a Fio Banka si neúčtují poplatek ani za zřízení ani za vedení.

Sjednání i uzavření lze online

Hypotéku si můžete on-line objednat a také uzavřít. Cesta k novému bydlení je tak mnohem snadnější, než tomu bylo ještě nedávno. Prostřednictvím hypotéky můžete financovat také rekonstrukci svého bydlení. Hypotéka na rekonstrukci je stejný úvěrový produkt jako klasická hypotéka, jedná se však o účelovou půjčku, což znamená, že musíte dokládat, za co jste půjčené peníze utratili. V rámci hypotéky však máte možnost, sjednat si neúčelovou část.
Hypotéka na rekonstrukci není součástí nabídky všech bank, to ovšem neznamená, že Vám ji tato šikovná online kalkulačka nedokáže také spočítat. Stačí jen vyplnit pár údajů, párkrát kliknout a už víte, která hypotéka je ve Vašem případě nejvhodnější.

Neplaťte více, než musíte
Víte, že díky portálu www.usetreno.cz můžete ušetřit nejen za financování svého bydlení, ale také za energie nebo pojištění? Postup je stejný jako při srovnávání hypoték. Neplaťte více, než musíte.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze