Úvod

Střešní okna nové generace s dělenou funkcí otevírání

Stavíte dům podle nejnovějších trendů? Vybavte ho okny podle nejnovějších trendů. Střešní okna nové generace s dělenou funkcí otevírání a inovativním bezpečnostním systémem jsou zárukou vysokého uživatelského komfortu.


Revoluce v konstrukci střešních oken
Ještě donedávna jsme při výběru střešního okna museli řešit nekonečné dilema volby mezi kyvným a výklopným provedením. Inovativní střešní okna s dělenou funkcí otevírání pomohla toto dilema úspěšně vyřešit. Výklopně-kyvné okno FPP-V preSelect od výrobce FAKRO vybavené inovativním systémem kování a závěsů přineslo revoluci v konstrukci střešních oken. Hovoří se o něm proto jako o oknu nové generace.



Okno nové generace a jeho výhody

Střešní okno nové generace vybavené dvěma oddělenými funkcemi otevírání přináší svým uživatelům celou řadu výhod. Oddělení výklopné a kyvné funkce je zárukou stability, bezpečnosti i komfortu užívání. Výklopná funkce v rozsahu 0-35° umožňuje snadný přístup ke spodní hraně otevřeného okna, což rozšiřuje užitnou plochu místnosti, a zároveň zajišťuje neomezený výhled do okolí. Kyvná funkce s úhlem otočení do 180° výrazně usnadňuje mytí venkovní okenní tabule, případně stažení markýzy. Komfort obsluhy zvyšuje umístění ovládací kliky (vybavené dvěma polohami mikroventilace spárového větrání) v dolní části křídla. Mezi další přednosti okna nové generace patří energeticky úsporné zasklení ve standardu (za úvahu však stojí super energeticky úsporné zasklení), zvýšená odolnost vůči vloupání (systém topSafe) a možnost výběru ze široké palety vnitřních i vnějších doplňků. Za zmínku rovněž stojí rozsah montáže 15-55°a u speciální verze okna dokonce 15-85°.



Sofistikovaný přepínač funkcí
Vraťme se ale zpět k dělené funkci okna. Jistě Vás zajímá, jak konstrukční systém okna vlastně funguje. Princip je celkem jednoduchý. Volbu způsobu otevírání zajišťuje přepínač preSelect umístěný v polovině výšky rámu přístupný po otevření křídla. Snadné mytí vnější okenní tabule a stažení markýzy umožňuje pojistka blokující křídlo v poloze pootočené o 180°. Systém je velmi bezpečný, neboť v jednom okamžiku umožňuje otevření okna pouze jedním ze zvolených způsobů.



Moderní okna pro všechny

Okna nové generace se těší velké oblibě nejen pro své inovativní, komfortní a vysoce kvalitní provedení, ale také pro svou příznivou cenu, která je činí široce dostupnými. Za zmínku rovněž stojí možnost volby z různých designů a typů. Okna FAKRO s dělenou funkcí můžete mít z masivu borového dřeva nebo z plastu (buď bílé nebo v dekoru zlatého dubu či borovice). Pokud se chcete seznámit se střešními okny nové generace blíže, nalistujte si stránky výrobce FAKRO www.fakro.cz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze