Úvod

Vodní postel pro klidný spánek

Máte zdravotní problémy, nebo jiné starosti, kvůli nimž spíte jako na vodě? Zapomeňte na prášky na spaní, horké mléko s medem a na odvary z levandule! Raději vyzkoušejte vodní postel!


Žádný zbytečný luxus 
Pořídit si komfortní vodní postel není žádný zbytečný luxus. Vždyť kvalitní spánek je jedním ze základních předpokladů zdravého životního stylu. Sami jste jistě mnohokrát na vlastní kůži pocítili, že když se člověk pořádně nevyspí, celý den pak nestojí za nic. V dnešním hektickém světě plném stresu se s problémy při spaní potýká čím dál více lidí. Buď nemůžeme jednoduše „zabrat“, anebo se během spánku neklidně převracíme a hledáme stále jinou polohu. Tím můžeme rušit spánek i svého partnera, který má tu čest sdílet s námi společné lože. Potíže se spánkem mohou potkat kohokoli z nás. Od přepracovaného manažera, který trpí obavami z nadcházejícího dne, přes budoucí maminku ve třetím trimestru těhotenství, až po babičku trpící vážnými zdravotními problémy. 

Komfort vodní postele
Čím je tedy vodní postel tak výjimečná, že nám může pomoci zbavit se našeho trápení? Podívejme se na ni trochu podrobněji. Na první pohled vypadá vodní postel jako kterákoliv jiná. Nikdo tedy netuší, jaké možnosti v sobě ukrývá. Její matrace je však naplněna vodou, stejně jako lidské tělo. Právě díky tomu spícího člověka nikde netlačí, čímž zajišťuje klidný a hluboký spánek, během kterého nejste neustále nuceni měnit svou polohu. Do jisté míry se tak podobá matracím s tvarovou pamětí. Avšak voda jako materiál je našemu tělu mnohem bližší. Jak by také ne, když se lidské tělo skládá až z 90% z vody! Na vodním lůžku optimálně rozložíme váhu našeho těla, takže veškerá svalová hmota se může zcela uvolnit. 

Hygieničnost
Vedle této přirozené přizpůsobivosti je další důležitou vlastností vodních postelí jejich hygieničnost. Ve srovnání s ostatními matracemi byste v nich jen těžko hledali roztoče, alergeny, prach a podobné společníky, kteří dokážou alergikům pěkně ztrpčovat život, ale ani ostatním lidem jejich přítomnost nijak výrazně neprospívá. Ve vodě se žádné z těchto nebezpečí neusazuje. Matrace je zpravidla vybavena povlakem, který lze stáhnout a vyprat v pračce. 

Příjemné teplíčko
Kromě roštu se sofistikovanou matrací se vodní postel dále skládá z topné rohože se zabudovaným termostatem. A tak mezi další příjemné vlastnosti patří fakt, že každý večer uléháte do příjemně vyhřáté postele. Spotřeba energie není nikterak dramatická. Průměrně se pohybuje kolem 1kW/h za den. Při výpadku proudu se nemusíte obávat rychlého ochlazení, že by se snad vodní postel změnila v ledovou! Díky vynikající izolaci a fyzikálním vlastnostem vody se ochlazuje velmi pomalu. 

Výhrady skeptiků 
Každý vynález má svá pro a proti, stejně jako své nadšence a odpůrce. Pravda je, že při neopatrném zacházejí lze matraci propíchnout. Následky si jistě dokážete představit sami. Přece jen, objem vody uvnitř matrace není tak úplně zanedbatelný.

Na rozdíl od klasických postelí je nutné, tento typ postele správně nainstalovat, což by měl provést odborník. Hlavní část procesu instalace spočívá v naplnění matrace vodou. Nemusíte se však obávat toho, že by k Vám domů chodil tento odborník několikrát za rok a za poplatek vodu v matraci měnil! Stačí ji naplnit pouze jednou, a dokud se nebudete stěhovat, nemusíte tyto starosti vůbec řešit!

Poslední z výhrad skeptiků a odpůrců vodních lůžek lze považovat za velmi spornou. Často se totiž hovoří o vodní posteli jako o ničiteli mužské plodnosti, pročež by si údajně měli tento typ nábytku pořizovat pouze muži, kteří již nemají v úmyslu zakládat rodinu. Mužské spermie údajně ohrožuje právě fakt, že jejich nositel dlouhodobě spí na vyhřátém lůžku. Vědecký důkaz k tomuto tvrzení ovšem neexistuje.

Foto: Samphoto

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze