Úvod

Vybíráme vinylovou podlahu do bytu

Vzory zmíněné v článku pocházejí z kolekce THERMOFIX od českého výrobce Fatra, a.s. - www.fatrafloor.cz



Velice častá otázka při výběru vinylových podlah zní: Jaký odstín k nábytku vybrat? Pokud nezařizujete nový byt či novostavbu, kde je odstín téměř libovolný, ale potřebujete zkombinovat stávající nábytek (leckdy z různých materiálů), doporučuji jako ideální vzor mozaiky, kde je použito hned několik odstínů dřeva. Lépe se tak přiblížíte k barevnosti jednotlivých kusů nábytku.


Nebojte se originálnosti a experimentu

Neméně zajímavý a mnou doporučovaný je smrk mořený šedý, či zebrano. Originální podlaha dodá místnosti jedinečnost a není důvod se jejího použití bát.

Lesklý nábytek ladí s vinylovou podlahou

K výrazné vinylové podlaze se pak nejlépe kombinuje jednoduchý nábytek v lesku. Pokud někomu chybí odvaha na takové jemné extravagance, pak se při navrhování nebráním ani rustikálnější podlaze, jako je ořech vlašský, dub tmavý. I tato výrazná kresba dřeva na podlaze umožňuje kombinaci s minimalistickým zařízením bytu. Realistické dřevo místnost zútulní. A například bílá kožená sedačka dodá interiéru moderní švih.

        

Vinylový Thermofix od dřeva k nerozeznání

Klasické odstíny Thermofixu jako je dub, buk či hruška jsou designově skutečné, dřevo jen neparodují, což se nedá říci o většině jiných podlah, které vypadají na první pohled velmi lacině a bez vkusu.

Architekt/designér:
Ing. arch. Kamila Douděrová


        

www.fatrafloor.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze