Úvod

Kontinentální postele jsou komfortní

Kontinentální postele se v posledních letech staly trendem při zařizování ložnic. Proč si tento druh postelí pořizuje čím dál více lidí? Jedná se čistě o módní záležitost, anebo kontinentální postele svým majitelům poskytují více komfortu než ostatní postelový nábytek?


Jedná se o ve srovnání s běžnou postelí vysoko položené lůžko, pro které je typické oddělení základu od matracového systému. Konstrukci postele tvoří samonosný nejčastěji dřevěný rám s pokladem pro matraci. Matrace se vyrábějí z několika vrstev prvotřídních, především přírodních, materiálů, například vlna, len, koňské žíně, nebo bavlna. Nejvíce populární jsou kontinentální postele ve Skandinávii, Nizozemsku a ve Spojených Státech, odkud se šíří po celém světě.

model Capita

Komfort především

Hlavním důvodem obliby kontinentálních postelí je snadné vstávání a uléhání. Někteří tento komfort dokonce přirovnávají k pohodlí vystupování a nastupování z vozu typu SUV ve srovnání s ostatními vozy. Z tohoto důvodu představují kontinentální postele naprosto ideální nábytek pro dříve narozené nebo pro lidi s horší hybností. Oddělení základu postele od matrace pak umožňuje tělu, aby během spánku zaujalo pro ně přirozenou polohu, a dokonale si tak odpočinulo.

model Axana

Zdraví, krása, bezpečí

Vysoké spaní má vedle většího komfortu i další přínosy, zejména co se týče našeho zdraví. Čím výše od země spíme, tím méně prachu vdechujeme. Nehledě na to, že u podlahy se drží chladnější vrstvy vzduchu, neboť vzduch v místnosti stoupá vzhůru s rostoucí teplotou. Ženy si pak často pochvalují čela designová postelí, která dodávají interiéru luxusní vzhled, a zároveň umocňují pocit bezpečí svých majitelek.

model Althea

Postele na zakázku

Kontinentální postele se vyrábějí v mnoha provedeních a cenových relacích. Zárukou dokonalého pohodlí jsou značky, jako je například Pullman nebo Kuperus, které se vyrábí na zakázku. Zákazník určuje jak rozměry, tak i složení své matrace. A samozřejmě také druh čalounění. Vždyť postel dotváří vzhled ložnice.

model Hamar

Luxus pro náročné

Pokud patříte mezi náročné zákazníky, můžete si dopřát postel vybavenou polohovacím systémem, automaticky výsuvnou oporou krční páteře a dálkovým ovládáním. Za tento luxus si samozřejmě připlatíte, ale proč neudělat něco pro své zdraví a pohodlí? Na luxus kontinentální postele si rychle zvyknete. Pokud nevěříte, vyzkoušejte si to. Třeba v salonu Luxury Sleeping na Královských Vinohradech.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze