Úvod

Zdravé prostory v domě přinášejí teplovzdušné solární panely SolarVenti

Mít zdravé prostory ve vašem domě už není nedosažitelné. Jednoduchým řešením, jak si vytvořit zdravé a maximálně efektivní bydlení, přinášejí patentované teplovzdušné solární panely SolarVenti.


EFEKTIVNÍ ODVLHČOVÁNÍ
Teplovzdušné solární panely SolarVenti patří mezi špičková řešení pro současné moderní bydlení. Jejich první účinnou schopností je vysoká schopnost odvlhčování. Solární panely SolarVenti vhání čerstvý vzduch dovnitř budovy a tak vytlačují různými netěsnostmi nebo jinou ventilací vlhkost z domu. Jednoduše a velmi snadno tak dochází k odstranění plísně nebo vlhkosti v domě.

PŘÍJEMNÉ VĚTRÁNÍ
Díky patentované technologii zajišťují solární panely samozřejmě i větrání – pokaždé, když zasvítí slunce,zajistí SolarVenti proudění čerstvého venkovního vzduchu do vašeho domu, chaty či chalupy. Solární panely tak lehce dokáží odstranit problémy vlhké zdi a dokonce slouží i k odstranění zatuchlin!



TEMPEROVÁNÍ – MAXIMÁLNÍ ÚSPORA
Třetí významnou vlastností solárních panelů je jejich schopnost efektivního temperování. Vzduch je temperovaný až o 40 °C oproti venkovní teplotě, takže velmi výrazně ušetříte za vytápění.Sušší vzduch se oproti tomu vlhkému mnohem snadněji a rychleji ohřívá, a tak se spotřebovává menší množství energie potřebné k vytopení prostor. Teplovzdušné panely SolarVenti tedy zlepšují vnitřní klima a zároveň šetří peníze. Mít zdravé prostory ve vašem domě už není nedosažitelné. Jednoduchým řešením, jak si vytvořit zdravé a maximálně efektivní bydlení, přinášejí patentované teplovzdušné solární panely SolarVenti. 

JAK PANELY SOLARVENTI FUNGUJÍ?
Princip teplovzdušné panely využívají ke své práci jednoduchého principu – dochází v nich k ohřevu (prostřednictvím slunečních paprsků) přijímaného vzduchu, který se dovnitř dostává skrze zadní perforovanou stěnu. Teplý vzduch je následně z panelu přenášen do domu díky působení přetlaku a chodu ventilátoru, jehož provoz obstarává solární článek využívající energii zpracovávanou základní součástkou – solární buňkou. K předávání ohřátého vzduchu do chaty slouží malá flexibilní trubička z hliníku s vyústěním v podobě trysky, aby bylo možné proud vzduchu uvnitř domu regulovat. Vzduch přinášený do domu je temperovaný, díky čemuž je riziko velkých teplotních šoků sníženo na minimum, protože oproti větrání otevřenými okny nebo dveřmi nedochází k razantnímu nárazovému ochlazení. V zásadě tedy dochází k vytlačení nevyhovujícího a vlhkého vzduchu pryč. O potřebnou cirkulaci, což je předpoklad obrany proti usazování vlhkosti, se starají různé netěsnosti a otvory, které se v domě nacházejí. Pohodlné ovládání panelu je zajištěno vypínačem nebo regulátorem, umístěným tak, aby byl vždy po ruce. Umístění na zeď či střechu domu, které zvládne každý šikovný kutil, zajistí dostatečný přísun slunečních paprsků, a to i během zimních měsíců, kdy Slunce nesvítí tak intenzivně jako po zbytek roku.



SOLARVENTI
Vzhledem k tomu, že jsou panely SolarVenti k dostání v různých velikostech, je možné zlepšovat vnitřní prostředí u menších i větších objektů k plné spokojenosti majitele. Panely se vyrábějí již téměř 19 let a za tu dobu si vybudovaly pevnou pozici jednoho z nejvyhledávanějších řešení v otázkáchodstraňování problémů plynoucích z vlhkosti a nevyhovujícího vnitřního klimatu domu. Máte-li zájem dozvědět se více o možnostech, které panely nabízí, navštivte internetové stránky Solar-Venti, kde se mimo jiného dočtete i názory spokojených zákazníků, kteří chtěli zlepšit své bydlení a zároveň snížili výdaje na energie, aniž by činili jakékoliv kompromisy.

www.solarventi.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze