Úvod

Světlovod SUNIZER jako designové svítidlo

Osvětlení interiéru se stalo zcela neodmyslitelnou nutností každého útulného domu. Společnost ABC-American Bohemian Corporation, s.r.o. přišla na trh s moderním, promyšleným prosvětlovacím prvkem s vysokou kvalitou. Jde o český světlovod s patentovaným názvem SUNIZERTM.


Osvětlení se zároveň také stalo rozhodujícím designérským prvkem úzce souvisejícím s charakterem moderního interiéru. Světlovody SUNIZERTM využívají funkci speciálních optických Fresnelových čoček, čímž získávají vysokou svítivost a originální vzhled. Jde o patentovaný systém u světlovodů SUNIZERTM. Tyto optické čočky umožňují hladký rozptyl slunečních paprsků do místnosti, každá pod úhlem 45°. Vytváří se tím hladší a plynulejší rozptyl světla. Jde o maximalizující rozptyl světla do prostoru bez zbytečných ztrát prostupem. Světlovody se tak hravě stanou dominantou celého interiéru v jakémkoliv domě.

Specializací světlovodů SUNIZERTM je především přísun zdravého denního světla do míst, které požadujeme prosvětlit. Denní světlo přivedené světlovodem bývá jedním z prvních a nejsilnějších vjemů, které člověk po vstupu do místnosti zachytí. Tím ale funkce světlovodu nekončí. Díky novým technologiím obsahuje ve svém nitru i rozměrově malé LED osvětlení s vysokým výkonem a nízkou spotřebou. Osvětlení pomocí LED diod působí velmi atraktivně a nese velké designové plus. Výhodou tohoto prvku je, že jej můžeme využívat jak v denních tak i večerních hodinách.

osvetleni koupelny a schodiste sunizerem

Pro spotřebitele má design a kvalita svítidla klíčový význam. Proto se SUNIZERTM vyrábí z kvalitních materiálů, které jsou odolné proti povětrnostním vlivům a zachovávají si svůj vzhled i po delším čase používání. Nová ucelené řada tohoto roku SUNIZER Y14TM obsahuje i mnoho dalších drobných doplňků, díky čemuž vzniká nepřeberné množství designových variací.

Světlovodné potrubí světlovodu SUNIZERTM je tvořeno pevným, hladkým a extrémně lesklým povrchem se superreflexní vrstvou technického stříbra speciálně napařeného ve vakuu na AL plech s vysokou odrazivostí povrchu. Nejedná se tedy o napařené odrazivé fólie či flexibilní tubusy, které mají menší odrazivost. Záruka na potrubí světlovodu SUNIZERTM činí 25 let.

umisteni svetlovodu SUNIZER na chodbe a v koupelne

Velké množství průměrů světlovodného potrubí splní požadavky na osvětlení domácností. SUNIZERTM se pak skvěle hodí k osvětlení schodiště, chodby, koupelny či obytných prostor jako jsou obývací pokoj či ložnice. Statisticky nejprodávanějším a zároveň nejžádanějším světlovodem je právě světlovod do průměru 400 mm. Tento světlovod je nejčastěji využíván k prosvětlení právě zmíněných chodeb a koupelen. Cena tohoto světlovodu se pohybuje od 11 tis Kč viz. oficiální ceník prodejce. V průběhu roku navíc probíhají různé prodejní akce, tudíž je možné získat nějaké příslušenství zdarma, což může ušetřit nemalý peníz.

Při výběru světlovodu je nejvhodnější poptat přímo výrobce, či prodejce světlovodů a využít bezplatné konzultace. Zkušený technik Vám pomůže vybrat a navrhnout nejvhodnější světlovod do interiéru tak, aby dokonale prosvětlil vnitřní prostředí Vašeho domova a přitom jste nemuseli investovat do doplňků, které ve vašem případě nemají význam, nebo mohou být kontraproduktivní.

sunizer - denni svetlo na chodbe

Přijďte se sami přesvědčit na Mezinárodní stavební veletrh IBF, který se bude konat ve dnech 23. - 26.4. 2014 na výstavišti v Brně. Výrobce světlovodů společnost ABC, s.r.o. připravuje pro návštěvníky tohoto veletrhu zcela novou ROAD SHOW na venkovní expozici, kde bude možné vidět funkci světlovodů.

O dalších akcích na tubusové světlovody, resp. světlíky SUNIZERTM se informujte na webu www.abcweb.cz v sekci prosvětlení.

Bc. Lukáš Haas
Mobil:+420 724 161 913
e-mail: lukas.haas@abcweb.cz
web: www.sunizer.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze