Úvod

Teplo domova, a to skutečně ve všech jeho prostorách!

Jakmile nastane chladnější roční období, jste neustále nastydlí a nemůžete se nachlazení zbavit několik týdnů či dokonce měsíců? Na vině může být přílišný chlad v koupelně. Vylezete-li po příjemné horké koupeli z vany či sprchového koutu do chladného prostředí, může to mít za následek neutuchající zdravotní obtíže.


Pozor na vlhkost

Jelikož je koupelna nejvíce vlhkou místností z celého domu, dbejte na eliminaci vlhkosti. Určitě tedy instalujte do koupelny topení a dobře izolujte podlahu, aby nebyla příliš chladná. V tu chvíli snížíte riziko nastydnutí bezprostředně po koupeli, kdy je tělo k prochladnutí nejnáchylnější.



Jak na to?

Vlhkost vzduchu snížíte díky koupelnovému radiátoru. Ve starších domech bývá instalováno klasický radiátor, ale z hlediska šetření prostorem je mnohem oblíbenější alternativou topný žebřík. Ten může sloužit nejen pro oteplení vzduchu, ale i jako doprovodný sušák na prádlo.


Tip: pro rychlé vytopení takto malé místnosti třeba na chalupě můžete využít také klasické elektrické topení do zásuvky!

Nepříjemně chladnou podlahu vytopíte pomocí podlahového topení. To lze instalovat téměř pod každou podlahovou krytinu. Zjistěte však, jak podlahové topení položit a jaké mohou být jeho maximální povrchové teploty, které budou s danou podlahovou krytinou v kontaktu. Právě kombinace podlahového topení a topným žebříkem je ideálním řešením pro mnoho domácností.

Další alternativou je sálavé teplo – neboli infrazářiče. Tento typ vytápění byl oblíben zejména na chatách či chalupách nebo se využíval v panelákových koupelnách cca v 70. letech. Infrazářiče dnešní doby se již velmi rychle zahřejí a produkují požadované teplo již po prvních 5 sekundách od zapnutí. Účinnost dnešních infrazářičů je tak až 92 % a jsou vyrobeny ze speciálních skel.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze