Úvod

Topení elektřinou levnější než plynem?

Topení elekřinou se obecně považuje za poměrně nákladé. Přímotopy a akumulační kamna pomalu mizí z našich domácností a málokdo si je pořídí do nového RD či bytu.


Pokud řešíte, jaké topení zvolit, aby vás jeho pořízení mnoho nestálo a do budoucna nazatěřovalo váš rozpočet, existuje varianta, která topí dokonce levněji než plyn! O co se jedná? Změňte konvekční způsoby vytápění za „sálavé infratopení“ a přesvědčte se sami, jak snížit náklady na vytápění až o 50 %. 

Většina běžných způsobů vytápění funguje na principu ohřevu a cirkulace vzduchu. Je důležité vědět, že vyšší teplota v místnosti znamená úbytek vlhkosti vzduchu, větší vířivost domácího prachu a velké rozdíly teploty u podlahy a stropu. Výsledkem může být zima od nohou a vlhké zdivo způsobující vznik plísní. Že je to běžné a nelze s tím nic dělat?

Máme řešení - sálavé infratopení
Princip je obdobný jako u kachlových kamen, kdy teplo je prostoru předáváno z větší části ve formě sálání, neohřívá se vzduch, ale všechna pevná tělesa v místnosti. Zdivo má tedy nepatrně vyšší teplotu než  vzduch, dochází k jeho vysoušení a má lepší tepelně izolační vlastnosti. Vzduch je ohříván od těchto stěn rovnoměrně v celém prostoru, necirkuluje, nezvedá prach a má ve všech výškových úrovních stejnou teplotu. Zdivo je prohřáté a naakumulované s rozdílem teplot mezi podlahou a stropem cca do 1 °C.

Obrazy, které topí
Topným tělesem jsou sálavé infrapanely Wellina rakouského výrobce, které lze umístit na zeď či strop a díky možnosti úpravy čelní plochy panelu do podoby obrazu či zrcadla, působí i jako dekorace.

  

Osvědčená kvalita
Zdrojem tepla infrapanelů Wellina je patentované uhlíkové vlákno, které svou konstrukcí a složením zaručuje vysokou životnost a provozní spolehlivost. Infrapanely jsou odolné vůči nečistotám a vlhkostem a jejich použití je možné i do náročných prostor koupelen a bazénů. Nadstandardní záruka 60 měsíců a mezinárodní certifikáty CE, TUV, GS, CSA, IGEF zaručují vysokou kvalitu a zdravotní nezávadnost výrobku.

A kolik mě to bude stát?
Pořízení infrapanelů Wellina je levnější než u plynového vytápění, bez nutnosti budování komínů, instalace radiátorů či podlahových rozvodů. Absence mechaniky namáhaných součástí má příznivý vliv na životnost a bezporuchový chod. Pořízením infrapanelů máte nárok na přímotopnou sazbu D45d, kterou mohou využívat i ostatní elektrospotřebiče. 

Pokud vás zajímají náklady na pořízení a provoz, kontaktujte společnost Usby s.r.o.
dovozce a prodejce infratopení Wellina, a nechte si nezávazně a zdarma zpracovat
cenovou nabídku na vytápění vašich prostor. 
Více informací naleznete na internetových stránkách
www.usby.cz.

Seriál: Vytápění domu

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze