Úvod

Trendy v kuchyních? Corian, Montelli a výrazné barvy!

Deska a dřez. Dvě nejvíce vytížené plochy kuchyně, na které máme tím pádem ty nejnáročnější požadavky. Odolnost, hygieničnost a atraktivní vzhled především. Jaké materiály všechny tyto nároky uspokojí? Ponechme nyní ty nejznámější stranou a nahlédněme do světa originálních povrchových materiálů, které se těší rostoucí oblibě.


Proč Corian a Montelli?
Proč právě Corian a Montelli? A co se pod těmito názvy vlastně ukrývá? Jedná se o velice odolné materiály, které se pyšní vynikajícími užitnými vlastnostmi, díky nimž nacházejí široké uplatnění nejen v soukromých kuchyních či koupelnách, ale také ve veřejných zařízeních. Hotely počínaje a nemocnicemi konče.

Odolnost a hygiena
Corian skládající se ze směsi přírodních materiálů a akrylátové pryskyřice je v praxi prověřený materiál, který se vyrábí již od 60. let minulého století, a jehož výhradním dodavatelem je americká firma DuPont. Jeho pevný, celistvý a neporézní povrch se vyznačuje nulovou absorpcí a díky tomu i vysokou odolností vůči znečištění. Vzhledem k dokonale hladké ploše beze spár zároveň zaručuje dokonalou hygienu. Z toho jasně vyplývá, že bakterie ani špína nemají šanci proniknout do jeho struktur. Vysoká odolnost pak přináší výhodu dlouhé životnosti.

zluta kuchyn z Corianu

Snadná údržba a elegantní vzhled

Mezi další přednosti Corianu patří snadná údržba, jedinečná tvárnost, která jej činí vysoce přitažlivým pro architekty a milovníky netradičních řešení, a v neposlední řadě také elegantní vzhled. S Corianem srovnatelnými užitnými vlastnostmi se může pochlubit další z nevšedních povrchových materiálů: Montelli. Tvrdost, houževnatost, hygiena, odolnost, trvanlivost … to vše jsou jeho synonyma. Není divu, složení je podobné jako složení Corianu, až na pojivo tvořené pryskyřicí na bázi polyesterů.

Barevné kuchyně se nebojte
Jestliže tedy hledáte pro svou, ať už zbrusu novou, či právě rekonstruovanou kuchyni spolehlivé a vzhledově atraktivní řešení, Corian a Montelli Vás nezklamou. V kombinaci s ostatními materiály, například sklem či kovem a dalšími, docílíte naprosto originálního designu. A protože výrazné barvy v kuchyních patří mezi dnešní trendy, nemusíte se bát použít některou z nich.

zluta deska Corian s drezem Montelli

Inspirujte se barevnou paletou
Když nahlédnete do barevné palety Corianu, najdete zde nejen dekory imitující vzhled přírodního kamene - béžových oblázků, pískovce, žuly či mramoru, ale také výrazné barvy, jako je sytě žlutá, zelená, oranžová, červená a mnohé další. Velmi pestrá je také barevná paleta Montelli, která uspokojí především ty, kteří chtějí dodat své kuchyni přírodní vzhled.

Aby to lince se dřezem slušelo
Pokud chcete, aby to Vaší lince se dřezem opravdu slušelo, můžete na desku použít právě některý z atraktivních odstínů, které nabízí barevná paleta Montelli a Corian, a zasadit do ní dřez s nerezovým dnem ve stejné barvě. A pak už to bude chtít jen krásné nádobí, aby se kulinářské tvoření stalo Vaším nejmilejším koníčkem.

Více informací o materiálu Corian a Montelli naleznete na www.cortrade.eu.

logo CORTRADE
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze