Úvod

Úsporné řešení při vytápění domu

Zateplujete dům, abyste zamezili nadměrným tepelným ztrátám? Úsporné řešení při vytápění domu pomůže Vaše náklady na vytápění dále snížit a navíc přispěje ke zdravějšímu prostředí uvnitř domu.


Jak snížit náklady na vytápění
Hlavním důvodem k zateplení domu je zamezení vzniku tepelných ztrát a s tím související snížení nákladů na vytápění. V případě úsporného řešení vytápění domu dosáhnete ještě vyšších úspor. Velice efektivní řešení, jak zvýšit úspory nákladů na vytápění představují teplovzdušné solární panely SolarVenti.


Efektivní temperování a odvlhčování
Teplovzdušné solární panely Solarventi přispívají k úsporám nákladů na provoz domácnosti, a to svou vynikající schopností efektivního temperování. Vůči vnější teplotě dokážou temperovat vzduch až o 40 °C, čímž významně snižují náklady na vytápění objektu. Panely SolarVenti zároveň podporují odvlhčování prostor. Sušší vzduch se snáze ohřívá, a díky tomu spotřeba energie potřebné na vytápění objektu dále klesá. Průběžné odvlhčování prostor rovněž představuje prevenci vzniku plísní v domě, případně přispívá k jejich odstranění.

Stále čerstvý vzduch
Instalace panelů SolarVenti zvyšuje kvalitu našeho bydlení také tím, že zajišťuje nepřetržité odvětrávání. Díky tomu máte v domě stále příjemný čerstvý vzduch, což je základním předpokladem zdravého bydlení. Vynikající užitné vlastnosti moderních panelů Solarventi proto oceníte také v rekreačních objektech, kde předcházejí vzniku zatuchlin, anebo problémům s vlhkými stěnami. Vybrat si můžete z panelů několika velikostí, a využít je tak u větších i menších objektů.


Jak panely fungují
A jak tyto šikovné teplovzdušné panely vlastně fungují? Sluneční paprsky ohřejí vzduch uvnitř panelů. Ohřátý vzduch se pak přenáší do prostoru ventilátorem (v panelech vzniká přetlak). K předávání ohřátého vzduchu do objektu slouží malá flexibilní trubička z hliníku s vyústěním v podobě trysky, aby bylo možné proud vzduchu uvnitř domu regulovat. Zjednodušeně řečeno v prostoru dochází k vytlačení nevyhovujícího vzduchu ven z prostoru a k jeho nahrazení teplým a suchým. Potřebnou cirkulaci, jakožto klíčový předpoklad prevence usazování vlhkosti, zajišťují různé netěsnosti a otvory v domě.

Snadná instalace a komfortní ovládání
Velkou předností panelů SolarVenti je snadná instalace. Montáž na zeď či střechu domu zvládne každý šikovný kutil. Další výhodu představuje pohodlné ovládání, a to buď vypínačem, nebo regulátorem umístěným na dosah ruky.


Zvyšte kvalitu svého bydlení

Jak vidíte, instalace solárních panelů má mnoho výhod. Teplovzdušné panely SolarVenti nejenže Vám pomohou ušetřit nemalé částky za vytápění, ale zároveň přispějí k vyššímu standardu Vašeho bydlení. Více informací o možnostech panelů SolarVenti najdete na stránkách www.solarventi.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze