Úvod

V dětském pokoji nepodceňte zdravé sezení pro malé i velké školáky

Značkový nábytek pro děti a mládež 4 – 18 let od firmy MAYER CZ patří k nejprodávanějšímu na českém trhu. Široký sortiment rostoucích židlí a rostoucích psacích stolů včetně zajímavých doplňků, je již řadu let oblíbený nejen kvůli své funkčnosti, ale i barevnému ladění, které zejména děti ocení. Zároveň se jedná o kvalitní nábytek s celou řadou bezpečnostních prvků a zárukou 5 let.


Proč však vůbec rostoucí nábytek pořizovat?
Jednoduše proto, že zajistíme pro své děti zdravější sezení. Prvotní investice se sice může zdát poněkud vysoká, ale vzhledem k záruce 5 let a životnosti ještě mnohem delší nakonec zjistíte, že pořídit dětem právě rostoucí nábytek je velmi výhodné. Bonusem je pak dobrý pocit, že jsme pro jejich zdraví udělali opět o stupeň víc. Dítě by nemělo jen zdravě sedět, lépe je, když ho to bude i bavit. Když se mu budou líbit vzhled a barvy, bude mít pocit, že toto pracoviště je jeho království. Je tedy nutno rozumně skloubit vzhled (požadavek dětí) a funkčnost, trvanlivost a bezpečnost (úkol rodičů). Chcete-li mít zdravé a chytré dítě, kupte mu kvalitní rostoucí nábytek, který s ním poroste od 4 let až do dospělosti. Dejte dětem ten nejlepší dárek – zdraví!
detska zidle
Barevné sladění
Barevné sladění židle, stolu a případně kontejneru s interiérem dětského pokoje je vždy důležité, čím větší možnost volby, tím lépe. Děti se v barevně kompaktním interiéru cítí mnohem lépe. Pokud si navíc mohou barevnost svého pokoje a i stolu a židle zvolit samy, bude pro ně i čas strávený u psacího stolu radostí. V květnu 2014 rozšíří již tak širokou barevnou škálu rostoucího nábytku růžový stůl.

detsky psaci stul

Myslete na své děti
Rodiče při výběru židlí pro sebe bedlivě dohlížejí, zda má zvolený model všechny důležité a potřebné funkce. Při výběru židlí pro své děti na tyto požadavky často zapomínají, i když potřeby dospělých i dětí jsou z hlediska zdravého sezení v podstatě stejné.

deti

Mezi základní ergonomické požadavky patří:
správná výška sezení
– nohy ohnuté v pravém úhlu, možnost nastavení hloubky sezení – správná vzdálenost zádové opěrky pro pohodlné opření zad a adekvátní výška stolové desky – spodní části volně spuštěných loktů ve výšce pracovní plochy.
Přestože v dnešní době existuje mnoho nastavitelných židlí a stolů, nábytek určený pro dospělé není vhodný pro děti – hlavně rozměrově, a také vzhled dětskou fantazii příliš nenadchne.

detsky rostouci nabytek

Vhodná židle pro „neposedné“ děti
Pokud máte neposedné nebo dokonce hyperaktivní dítko, které těžko udržíte na židli v klidu a stále se točí, můžete u židle Mayer omezit volnost pohybu. Stačí si vybrat moderní židli dle předchozího odstavce v provedení se speciálním neotočným vzduchovým pístem, kde je funkce nastavování výšky plně zachována, otáčení do stran však chybí. Speciální šestihranný píst pro plynulé nastavování výšky, avšak bez možnosti otáčení, je v nabídce výrobce pro židle Freaky a Freaky Sport Actikid již od roku 2013.

nastavitelna detska zidle

Doporučováno i odborný lékařem, protože neotočný brání poškozování páteře při divokém otáčení se na židli. Navíc umožňuje dosáhnout stabilizované polohy a stejného úhlu při psaní.

Na co si dát pozor při výběru
Na trhu je v současné době široká nabídka rostoucích i nerostoucích dětských židlí a psacích stolů, ne všechny modely jsou však kvalitní, funkční, rozměrově správné a pro dětské oči dostatečně atraktivní.
Při výběru židle a stolu je třeba si dát pozor zejména na možnosti správného nastavení, ale také na barevné sladění s interiérem dětského pokoje (bílá barva koster se nehodí do každého pokoje, univerzálnější je neutrální barva stříbrná).

detsky rostouci stul a zidle

Důležité jsou bezpečnostní prvky jako prevence úrazů, jak velká je pracovní plocha stolu a docela zásadní je také znát, jaké vybavení je již v základní ceně a jaké až za příplatek …
Protože ne vždy znamená, že čím dražší nábytek, tím lepší, je vhodné dát na reference, zkušenosti, doporučení. Nakonec se však vše sčítá a vítězí ten nábytek, který se v určité cenové kategorii prodává nejvíce. Mezi takový nábytek patří zejména rostoucí židle Freaky,
Freaky Sport a Actikid a rostoucí stoly Profi 32P3 – vše značkové výrobky společnosti MAYER CZ. Vše se zárukou 5 let včetně čalounění.

siroky vyber detskeho nabytku

Katalog v pdf ke stažení

Chystáte se koupit rostoucí nábytek? Chcete vědět ihned o novinkách, slevách, soutěžích?
Navštivte stránky výrobce www.facebook.com/mayercz a staňte se fanoušky.

Chcete-li si tento nábytek objednat, stačí zboží vyhledat u internetových prodejců, a pokud máte zájem o prohlédnutí vzorků v kamenné prodejně, tak zde je mapa prodejců.

Mayer logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze