Rekonstrukce domu krok za krokem

VYBÍRÁME DODAVATELE PLASTOVÝCH OKEN

V rámci rekonstrukce domu jsme se rozhodli pro kompletní výměnu oken. Zvolili jsme plastová okna TOP ENERGY energetické třídy A++, která jsou vhodná pro nízkoenergetické i pasivní domy. Okna jsme objednali u společnosti KOBLA spol. s r.o., která vyrábí plastová okna na českém trhu již 18 let.


Než vyměníme okna
Okna významně dotvářejí vzhled každého domu, a zároveň ovlivňují jeho užitné vlastnosti, stejně jako náklady na jeho provoz. Než se rozhodneme pro výměnu oken, měli bychom se nejprve seznámit s možnostmi, které současný trh nabízí. My jsme se rozhodovali mezi několika materiály. Hliníková, dřevěná, anebo plastová okna? Nakonec jsme zvolili poslední z uvedených variant. Plastová okna vyrábí celá řada výrobců v různých profilových systémech. Jak ale vybrat optimálního dodavatele oken?





Jak vybrat dodavatele oken
Vzhledem k tomu, že se ceny oken jednotlivých dodavatelů výrazně liší, a to až o 100%, vyplatí se vsadit na jistotu. Poptejte firmu českou, nejlépe tu, za kterou stojí vlastní výrobní závod a tradice výroby. Navštivte jejich obchodní zastoupení, nebo si sjednejte schůzku s jejich obchodníkem u vás na stavbě. Nacenění vaší zakázky je nutno brát s rezervou, neboť přesnou cenu Vám každá firma sdělí až po samotném přesném zaměření. Vedle ceny je dobré věnovat zvýšenou pozornost také profilům a zasklení. Vhodně zvolené profily a sklo představují jeden ze základních předpokladů ekonomického provozu každého domu. Již při získávání těchto informací zjistíte, jak se Vám s konkrétní firmou komunikuje, a zda Vám vůbec požadované informace dokáže poskytnout. Vyberte tu, která vám poskytne kompletní službu od zaměření až po pozáruční servis.



Jaká okna jsme vybrali

My jsme na základě prostudování několika nabídek nakonec vybrali okna TOP ENERGY od firmy
KOBLA spol. s r.o., která vyrábí okna a dveře z profilů na základě nejmodernější německé technologie pro zajištění maximální energetické úspory. Právě úspora nákladů na vytápění, společně s příznivým poměrem mezi kvalitou, designem a cenou, byla pro nás jednou z hlavních priorit. Okna TOP ENERGY od výrobce KOBLA spol. s r.o. všechny naše nároky splňují.


Návštěvu samotné výroby společnosti KOBLA, spol. s r.o. jsme si nemohli nechat ujít :-).


www.kobla.cz/plastova-okna-top-energy.html

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze