Úvod

Vybíráme dětské hřiště na zahradu

Pokud máte rodinný domek s prostornou zahradou nebo alespoň byt s možností využít menší zahrádku, byla by škoda připravit vaše ratolesti o dětské hřiště. Pro děti tak vytvoříte zábavné místo, které zároveň poskytne bezpečné hraní a vy je tak budete mít neustále na očích. Léto se nezastavitelně blíží a jestliže chcete trávit co možná nejvíce času venku, pak je ten nejvyšší čas vybrat dětské hřiště na zahradu.


Ještě, než se rozhodnete pro konkrétní model, měli byste mít jasnou představu, kde bude dětské hřiště stát, jak bude velké a jaké prvky bude mít. Výběr hřiště se tak může protáhnout až na několik týdnů. Důležité je dbát hned na několik faktorů, mezi něž patří nejen místo, ale především bezpečnost vašich dítek.

Najděte správné místo
Na samotném začátku je nejdůležitější vybrat pro dětské hřiště to správné místo. Umístění je klíčové - hřiště by se mělo nacházet na rovném terénu, kde bude dostatek prostoru nejen pro samotné hřiště, ale i pro bezpečnostní zóny, jež jsou jeho nedílnou součástí. Při výběru místa berte v potaz i to, zda na děti uvidíte například z terasy, kuchyňského okna nebo z obýváku. Máte-li na zahradě bazén či jezírko, zvolte umístění hřiště co možná nejdále. I přesto byste ale nikdy neměli dítka nechat bez dozoru. Určitě nebude na škodu, bude-li se hřiště nacházet na světlém místě, na kterém ale zároveň bude trochu stín, nebo bude možné jej zastínit.

Drevene detske hriste pro vasi zahradu

Bezpečí dětí je na prvním místě

Bezpečnost vámi pořizovaného hřiště by měla být na prvním místě, a to nejen s ohledem na použitý materiál, ale i na certifikované prvky či podklad. Co se týče podkladu celého hřiště, jako nejlepší volba se jeví travnatá plocha. U té nehrozí odřená kolena či rozbitá hlava v případě pádu. Zvolit můžete i dřevěné rohože, nikdy ale hřiště neumisťujte na tvrdý beton. Nejčastěji se k výrobě dětského hřiště používá kvalitní dřevo, což je úžasný materiál, slibující nejen dlouhou výdrž, ale i odolnost. Dřevěná hřiště doplní plastové prvky v podobě skluzavek nebo houpaček. Investice do výrobků s certifikací se vyplatí, získáte jistotu kvalitního prvku, který zaručí stabilitu, pečlivé provedení i konstrukční stálost a spolehlivost.

Vyberte vhodné prvky
Jakmile budete mít vybrané místo a vyřešenou otázku materiálu, můžete se pustit do rozhodování, které hřiště bude pro vaše děti to pravé ořechové. Určitě je rozumné zohlednit při výběru počet dětí, které budou hřiště využívat a stejně tak i jejich věk. Jednotlivá hřiště se totiž liší nejen svou náročností, ale i konstrukcí nebo konkrétními prvky, které se přizpůsobují dané věkové kategorii dětí. Nejoblíbenějším prvkem je jednoznačně skluzavka, která by určitě neměla chybět. Dítka ocení i houpačky nebo prolézačky, malé děti zase uvítají pískoviště.

Detske hriste se skluzavkou

Samozřejmě nemusíte všechny prvky pořizovat najednou. Koupě nového prvku na dětské hřiště je skvělý dárek k narozeninám, který dítěti určitě vykouzlí na tváři úsměv od ucha k uchu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze