Úvod

Vertikální žaluzie elegantně zastíní Vaši pracovnu

Spojení vynikající funkčnosti a moderního elegantního vzhledu činí z vertikálních žaluzií vyhledávané prvky stínící techniky nejen v administrativních budovách, kde patří ke standardnímu vybavení kanceláří, ale i v oblasti bydlení. Pokud uvažujete o zastínění své domácí pracovny, vertikální žaluzie představují ideální volbu.


Rozdělení podle druhu lamel
Než však okna své domácí kanceláře nebo jiné místnosti v domě zastíníte vertikálními žaluziemi, měli byste vědět, že si můžete vybrat z několika typů. Základní rozdělení přitom vychází z druhu lamel. Lamely s prosvětlovacím proužkem, který brání průniku světla, a jen v omezené míře umožňuje vnímat, co se děje venku, představují vhodné řešení v případě, že chcete zůstat při práci zcela nerušeni. Druhá varianta v podobě lamel se síťovou perforací naproti tomu přináší výrazně slabší zastínění. Oba typy lze přitom naklápět a regulovat tak průchod denního světla. Totožný je i systém zavěšení, který vylučuje zalomení lamely, což minimalizuje riziko poruchovosti.

Ovládání šňůrkou nebo motorem
Co by Vás při volbě žaluzií dále mělo zajímat, to je způsob ovládání. Vertikální žaluzie se ovládají buď pomocí šňůrky, nebo motoru. Ovládací řetízky lze doplnit elegantním závažím. Výhodou motorizované varianty je vyšší uživatelský komfort. Přední dodavatel stínící techniky, UNOAL s. r. o., má v nabídce oba typy ovládání. Jako motorový pohon nabízí 24V motory s velice tichým provozem. (K zastínění velkých ploch až 20m2 a při hmotnosti lamel do 20kg pak nabízí 230V motory.) Kromě tichého provozu je další výhodou použitých motorů žaluziových systémů UNOAL, že tvoří součást konzole, a tudíž nenarušují vzhled žaluzie.

vertikální žaluzie - ruční ovládání
Ruční ovládání vertikálních žaluzií

vertikální žaluzie - motorové ovládání
Motorové ovládání vertikálních žaluzií

Výběr z různých provedení

A protože vertikální žaluzie mají vedle své stínící funkce také úlohu designového doplňku, můžete si při výběru konkrétního řešení pro své bydlení vybrat z několika provedení (rovného, šikmého a obloukového), dvou šířek lamel (89 a 127 mm) a různých kvalit (100% polyester, 100% trevira, napařovaný hliník nebo Screen, přičemž součástí nabídky jsou i nehořlavé materiály splňující evropské protipožární předpisy na vybavení veřejných objektů a prostor). Vertikální lamely lze navíc pro lepší odraz slunečních paprsků povrchově upravovat napařovaným hliníkem.

Na výběr máte z různých provedení šířek lamel, kvality, nehořlavého materiálu a dalších

Náš tip: Pokud chcete zabránit samovolnému pohybu lamel v dolní části, doporučujeme použít tzv. Duo systém, který zabezpečí upevnění spodní části lamel.

Více o možnostech, jak efektivně, a zároveň elegantně zastínit svou pracovnu najdete na stránkách www.unoal.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze