Úvod

Vzdušná vlhkost – neviditelný nepřítel v našich obydlích

Jako nekuřák uzamčený v zakouřeném prostoru si podle odborníků může připadat každý z nás ve svém bytě. Mezi čtyřmi zdmi domova se často ve vzduchu skrývá neviditelný nepřítel - vzdušná vlhkost. Dokáže způsobit ztráty na majetku, ale také velmi negativně ovlivňuje zdraví.


Základem zdravého života je optimální klima v našem bytě či domě. Jenže co to vlastně je „optimální klima“? Znamená to zejména správnou úroveň vlhkosti. Optimální hodnota vzdušné vlhkosti se pohybuje mezi 50 až 60 procenty. 

Velké množství vody ve vzduchu – tj. vysoká relativní vzdušná vlhkost v obytných prostorách může způsobovat problémy. Projevů vysoké vzdušné vlhkosti si obvykle snadno všimneme – voda vysrážená na zrcadlech, oknech či prosklených dveřích, vlhké (nebo dokonce plesnivé) mapy na zdech, zatuchlý vzduch, plíseň v rozích, případně za nábytkem,...Jestliže jsme v našem bytě na některý z těchto projevů narazili, je třeba jej řešit. Nadměrná vzdušná vlhkost totiž svědčí plísním, které poškozují nejen vybavení domácnosti, ale mohou zásadním způsobem ohrozit naše zdraví. Alergie, astma, záněty dutin, onemocnění dýchacího ústrojí a další onemocnění ohrožují všechny, nejen děti a starší lidi, kteří jsou nejrizikovějšími skupinami. 

Jak tedy tento problém řešit a navíc bez zbytečných výdajů za energie? 
Ideálním pomocníkem pro regulaci vzdušné vlhkosti je odvlhčovač Ceresit STOP VLHKOSTI. Jde o finančně nenáročný přístroj, který se obejde bez jakékoli energie. Ceresit STOP VLHKOSTI přeměňuje prostřednictvím tablety vzdušnou vlhkost na solný roztok, ten se shromažďuje v zásobníku přístroje, odkud jej pak můžeme snadno vylít do umyvadla nebo toalety. Tím reguluje úroveň vzdušné vlhkosti až na doporučených 50-60 %. Životnost jedné tablety je dva až tři měsíce v závislosti na úrovni vzdušné vlhkosti a teplotě vzduchu v místnosti.  
  
                  

CERESIT STOP VLHKOSTI nyní s novými dvouvrstvými tabletami
Nové unikátní tablety 2v1 mají dvojitý účinek, efektivně pohlcují vlhkost a pachy.
- bílá část tablety – speciální krystaly pohlcují nadměrnou vzdušnou vlhkost, a sráží ji v tekutinu, která se shromažďuje v zásobníku přístroje 
- modrá část tablety – patentovaná technologie účinně neutralizuje pachy v místnosti až o 70% (prokázáno vědeckými testy)

Zvýšená vlhkost vzduchu nás ale často trápí také v malých a uzavřených prostorech (šatní skříně, botníky, interiér auta…). Právě pro tyto situace byl vyvinut Ceresit STOP VLHKOSTI absorpční sáčky. Jeden sáček vydrží vstřebávat vlhkost po dobu 4-6 týdnů. Speciální tkanina na povrchu sáčku propouští vlhkost pouze dovnitř a brání jejímu úniku zpět do prostoru. Absorpční sáčky plní i roli deodorantu - prostory příjemně provoní levandulí. Navíc je všeobecně známé, že levandule odpuzuje moly.

       

Je-li třeba se razantně zbavit i nepříjemných plísňových map na stěnách nebo jiných místech, je zde Ceresit STOP PLÍSNI. Ten spolehlivě odstraňuje plísně, houby a bakterie. Praktické balení s rozprašovačem usnadňuje aplikaci i v hůře přístupných místech. Stačí jej nastříkat na postižené místo, nechat 5 – 10 minut působit a pak opláchnout vodou. 

V našich bytech na nás ovšem neútočí jen plísně, roztoči nebo bakterie. Často, zejména v období chřipek, si z venkovních prostor přineseme chřipkové viry. Proto by bylo ideální vydezinfikovat vzduch v místnosti. Nový revoluční sprej CERESIT STOP BAKTERIE je určen právě pro dezinfekci vzduchu. Aplikaci zvládne každý. Stačí jednoduše nastříkat v dané místnosti a nechat chvíli působit. Látka se vzduchem rozšíří po místnosti a tak snadno získáte zdravé a vydezinfikované prostředí. 
                                          

CERESIT STOP BAKTERIE
byl vyvinut tak, aby účinně likvidoval většinu známých bakterií a virů i v místnostech s velkou koncentrací lidí a tím s velkou potenciální koncentrací virů jako jsou například kancelářské prostory, chodby, čekárny, dopravní prostředky apod. O to lépe dokáže také pomoci ve vašem bytě či domě. 

Při chřipkovém období je ideální vydezinfikovat postupně jednotlivé místnosti tak, aby se viry nemohly šířit z jedné místnosti do druhé. 

CERESIT STOP BAKTERIE
  • účinný proti širokému spektru bakterií, plísní, hub a virů

  • se svěží vůní mentolu a eukalyptu

  • sprej s rychlou a pohodlnou aplikací

  • stačí nastříkat a nechat 15 minut působit

  • každá náplň vydezinfikuje až 50m3 prostoru

Sprej je vhodný také pro likvidaci škodlivých bakterií v různých typech klimatizací včetně klimatizace v autě.

Zajistěte pro svou rodinu zdravý domov. Značka Ceresit Vám pomůže.

                           

Podobnosti naleznete na stránkách
www.stop-vlhkosti.cz.



Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze