Úvod

Z POROTHERMU postavíte nízkoenergetický dům i bez zateplení!

Přestože ceny některých energií v nedávné době o něco poklesly, do budoucna je jisté: vyhraje ten, kdo jich bude potřebovat k provozu domu co nejméně. Proto stále sílí zájem o výstavbu nízkoenergetických rodinných domů, které nabízejí komfortní bydlení při velmi malých požadavcích na energie na vytápění.


V případě cihel POROTHERM lze přitom takovéto bydlení postavit i formou jednovrstvé masivní konstrukce – tedy bez zateplení, a tak ušetřit další náklady.
Nízkoenergetický dům je možné postavit bez zateplení hned z několika typů cihel POROTHERM. Stavebníci si mohou vybrat, zda zvolí podle uvažované tloušťky zdiva a plánovaných nákladů cihly POROTHERM 44 EKO+ Profi (DRYFIX), POROTHERM 36,5 Ti Profi, nebo POROTHERM 50 Hi Profi (DRYFIX). Protože se jedná ve všech případech o broušené cihly, lze zvládnout hrubou stavbu běžného rodinného domu na již hotové základové desce do týdne.

S tenkovrstvou maltou nebo na pěnu?
V případech všech cihel s výjimkou POROTHERM 36,5 Ti Profi si stavebníci mohou vybrat, zda se rozhodnou pro zdění na tenkovrstvou maltu, nebo na zdicí pěnu POROTHERM DRYFIX. Při použití zdicí pěny lze stavět i v zimě, a to až do -5 °C. Výstavba je jednoduchá a rychlá, dózu s pěnou stačí před použitím pouze protřepat a nasadit aplikační pistoli. Pak již lze okamžitě zdít.
Při zdění na pěnu i tenkovrstvou maltu činí ložná spára mezi na sobě ležícími řadami cihel maximálně 1 milimetr, díky čemuž se naprosto eliminuje riziko vzniku lineárních tepelných mostů. Malta i pěna jsou k dispozici zdarma, stavebníci je dostanou v odpovídajícím množství při nákupu broušených cihel. 

 

Profi pomoc zdarma
Pro stavebníky, kteří se rozhodnou si svůj dům postavit sami a z broušených cihel POROTHERM, je k dispozici bezplatná Profi pomoc od výrobce – společnosti Wienerberger. Po jejím vyžádání na www.porotherm.cz/zakladani přijede na stavbu specializovaný technik, který vysvětlí postup při použití uvedených technologií a pomůže při založení stavby. Pomoc je poskytována bezplatně v rozsahu do 5 pracovních hodin.

Více informací získáte na zákaznické lince 844 111 123 nebo na www.porotherm.cz
.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze