Úvod

Za zdravé osvětlení nemusíte platit!

Za neodmyslitelnou součást bydlení lze bezpochyby považovat interiérové osvětlení a svítidla. Pro osvětlení interiéru je důležitý především vzhled, kvalita a funkčnost. Na každém kroku můžeme dnes narazit na mnoho druhů svítidel, jako jsou například stropní svítidla, lustry, nebo různé lampy a lampičky. Nesmíme zapomínat i na to, že osvětlení dodává interiéru určitou atmosféru. Proto by jeho výběru měla být věnována zvláštní pozornost.


U výběru interiérového osvětlení je také důležitá volba zdrojů světla. Volíme tak mezi doposud nejznámějšími klasickými žárovkami, halogenovými zdroji nebo čím dál modernějšími LED zdroji.
Zdroje umělého světla, které jsou v současnosti k dispozici, ale svou kvalitou nedokážou zcela nahradit denní světlo.

Bylo prokázáno, že při umělém osvětlení nastane např. rychlejší nástup únavy či větší růst počtu chyb při práci. Proto pro dlouhodobý pobyt lidí nelze umělé osvětlení považovat za zcela rovnocenné tomu dennímu. Umělé osvětlení ale nemusí být jedinou variantou, jak docílit požadovaného osvětlení v interiéru. Ideálním řešením, jak vyřešit otázku osvětlení a zároveň se vyvarovat negativním dopadům špatného osvětlení, může být instalace čím dál víc populárních světlovodů.
Nejpřirozenějším osvětlením stále zůstává a vždy bude osvětlení denním světlem. Výhodou denního světla jsou jeho dynamické-proměnlivé vlastnosti, stejně jako biorytmus člověka. Světlovody přivádějí toto denní světlo díky mnohonásobným odrazům od vysoce reflexního potrubí z exteriéru do interiéru, který tak prosvětlí mnohdy lépe než stropní svítidla.

denni svetlo

Firma ABC, s.r.o. se sídlem v Brně přišla na trh s vlastním světlovodem nové generace s patentovaným názvem SUNIZER. Světlovody SUNIZER navíc dokáží světlo regulovat a usměrňovat. Nadčasový design světlovodu SUNIZER umožňuje instalaci jak do novostaveb, tak i do stávajících objektů a bez jakýchkoli problémů zapadají i do těch nejnáročnějších architektonických děl.
Navíc místnosti uprostřed dispozice domu většinou nemají přísun denního světla klasickými okny a jediný způsob, jak dovést denní světlo do těchto vnitřních prostor, nakonec může být již zmíněný světlovod SUNIZER, který nám denní světlo dovede do interiéru přes strop.

SUNIZER - prirozene denni svetlo

Při použití světlovodů v chodbách navíc odpadá především problém s neustálým přizpůsobováním očí při přecházení do ostatních místností, což může být pro někoho dost únavné či nepříjemné. Díky instalaci světlovodů v takovýchto místnostech vzniká rovnoměrnější osvětlení.

zdrave osvetleni

Dalo by se říci, že LED světla jsou budoucnost v osvětlení a patří čím dál více mezi velmi vyhledávaná svítidla. Ve stropním difuzoru je
integrovaná sada LED diod, proto může světlovod SUNIZER přenášet nejen světlo denní, ale i umělé. Má tedy dvojí využití. Nejen jako světlovod, ale také jako svítidlo v nočních hodinách. I díky tomu je svícení světlovodem maximálně úsporné řešení pro osvětlení v domácnosti, v práci, v hotelech či restauracích.
Světlovody SUNIZER lze použít v různých kombinacích a do různých interiérů. Jsou vyráběny v mnoha designových variacích.

osvetleni dennim svetlem

Díky použití tepelně izolačních skel, lze světlovod SUNIZER instalovat i do nízkoenergetických či pasivních domů. Pomocí použití těchto prvků lze zajistit zanedbatelné tepelné ztráty.
Světlovody se tak staly vysoce prestižní záležitostí a jsou vhodnou variantou, jak si dopřát to nejlepší osvětlení a chovat se přitom ekonomicky. Pokud se tedy chystáte řešit otázku osvětlení Vašeho domova nebo řešíte problémy s nedostatkem osvětlení, pak by pro Vás mohl být právě zmíněný světlovod SUNIZER řešením.

Sunizer logo
www.sunizer.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze