Úvod

Zahradní nábytek z teaku vydrží všechno

Poohlížíte se po novém zahradním nábytku, protože ten Váš stávající už se nedá použít? Když si na zahradu pořídíte teakový nábytek, buďte si jisti, že otázku výměny nábytku nebudete muset řešit po mnoho let. Zahradní nábytek z teaku totiž vydrží všechno.


Odolný zahradní nábytek se vyplatí
S příchodem nové sezóny a uváděním zahrady do provozu zjišťujeme, které součásti našeho zahradního vybavení s loňským podzimem dosloužily, a potřebují vyměnit. Klasickým příkladem je zahradní nábytek. Výhodné nábytkové sady z méně odolných dřevin často lákají svou neuvěřitelně nízkou cenou, ovšem zpravidla mnoho nevydrží. Přece jen na zahradní nábytek v našem prostředí působí povětrnostní vlivy, jako je především vlhkost, déšť, UV záření a časté změny teplot. To je třeba při jeho volbě zohlednit a dát přednost nábytku ze dřeva, které těmto vlivům dobře odolává. Ukázkovým příkladem odolné dřeviny je teak.

 
Polohovací zahradní lehátko a křeslo Lake Morain.

Přednosti teakového nábytku

Teakové dřevo je známé svou mimořádnou pevností a odolností. Díky těmto vlastnostem snese teakový nábytek i vysokou zátěž a výborně odolává působení vnějších vlivů, a to především vlhkosti. Za mimořádnou odolnost vůči vlhkosti vděčí teakový nábytek jedinečnému složení teakového dřeva, které obsahuje přírodní olejovité látky. U teakového dřeva na rozdíl od běžných druhů dřevin nedochází k žádnému roztahování, ani smršťování. Další výhodou je, že teakový nábytek nemusíte schovávat před nepřízní počasí z obavy, že by mohlo dojít k jeho poškození. Naopak teakový nábytek získává právě vlivem povětrnostních podmínek krásnou patinu. Zcela právem se proto teakový nábytek pyšní puncem toho nejkvalitnějšího zahradního nábytku.

 
Rozkládací stůl Lake Morain.

Elegantní teakový nábytek
Také jste zatoužili po kvalitním teakovém nábytku? Pak máme pro Vás skvělý tip. Elegantní teakový zahradní nábytek Lake Morain, který je doplněný masivním nerezovým kováním. Právě kombinace odolného teakového dřeva a masivního kování z nerezu je zárukou dlouhodobé stability a pevnosti zahradních lavic, křesel i židlí. Součástí nábytkové řady Lake Morain jsou také jídelní stoly mnoha tvarů (oválné, kulaté, obdélníkové a čtvercové), z nichž nás nejvíce zaujaly praktické rozkládací stoly, anebo velice komfortní zahradní lehátka. Svou sadu zahradního nábytku z teaku si tak můžete sestavit podle Vašich potřeb. A kde tento jedinečný zahradní nábytek koupíte? Pěkně z pohodlí Vašeho domova prostřednictvím stránek www.nabytek-zahradni.cz. Přejeme Vám příjemné posezení!

www.nabytek-zahradni.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze