Úvod

Zámková dlažba pro Váš dům i zahradu

Betonová dlažba je známá především svou mechanickou odolností a mnohaletou životností. Pokud má tyto vlastnosti splňovat, pak je důležité věnovat dostatečnou pozornost volbě kvalitního výrobce, zásadám správné pokládky a ošetření povrchu.


Zásady správné pokládky
Výběr kvalitní dlažby a její správná pokládka jsou základními předpoklady dobré funkčnosti a dlouhé životnosti betonové dlažby. Před zahájením pokládky je třeba provést ztržení zeminy ve spádu budoucí plochy a její dokonalé zhutnění. Pak přicházejí na řadu jednotlivé podkladové vrstvy. Nejvhodnějším materiálem pro přípravu podkladových vrstev je drcené kamenivo o různých frakcích. Podkladové vrstvy se provádějí ve spádu budoucí plochy. Velmi důležité je důkladné zhutnění jednotlivých vrstev. Při přípravě ukládací vrstvy se musí dodržet minimální spád plochy 2% a budoucí pokles celkové budoucí plochy cca o 8 mm v důsledku finálního zhutnění. Vlastní pokládka se provádí v celé šíři mezi obrubníky proti spádu dlážděné plochy. Při dláždění doporučujeme odebírat kameny z více palet najednou, aby se předešlo barevným kontrastům na vydlážděné ploše. Kameny s viditelnými vadami zde nemají co dělat. Nově vydlážděná plocha se hutní dvakrát vibrační deskou s pryžovou ochranou. Nakonec se provádí zapískování spár, také dvakrát. Takto formuluje zásady správné pokládky společnost DITON s.r.o., která patří mezi nejvýznamnější výrobce betonových výrobků, do jejíhož portfolia patří především dlažba
a prvky venkovní architektury.

   

Dokonale odolná bezúdržbová dlažba
Zámková dlažba DITON se vyrábí pod nepřísnějším dohledem řízení kvality. Z tohoto důvodu se pyšní svým výjimečným vzhledem a kvalitou, stejně jako dlouhou životností. Životnost dlažby DITON prodlužuje zejména fakt, že je opatřena důslednou a jedinečnou ochranou AQUA STOP, díky níž do sebe nevsakuje vodu, ani jiné povrchové nečistoty. Pokud si pořídíte dlažbu DITON, tak na rozdíl od dlažby jiných výrobců nemusíte opakovaně nanášet ošetřující látky na povrch dlažby. Díky speciálnímu postupu při aplikaci AQUASTOPU přímo do nášlapné vrstvy si výrobek zachovává své vlastnosti, i když během užívání zbrousíme například 2 mm povrchu. Chcete, aby se Váš dům pyšnil krásnou, odolnou a bezúdržbovou dlažbou s mimořádně dlouhou životností? Vyberte si svou dlažbu na www.diton.cz.

www.diton.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze