Úvod

Zastav si mě a ušetři na vytápění!

Tento slogan není z programu bezpečné jízdy na pozemních komunikacích, ale z programu týmu Chytré izolace® Icynene® na bezpečné a zdravé bydlení v našich domech. Termokameru dnes každý zná a náš tým ji již řadu let využívá pro diagnostiku špatně zaizolovaných objektů nebo třeba jen drobných detailů na domě. Těmi „detaily“ však může uniknout všechno teplo jako otevřeným oknem.


Klasické termokamery, jak je známe, jsou poměrně složitá a drahá zařízení a musí se přepravovat v transportních boxech, aby nedošlo k jejich poškození, není to tedy tak zcela mobilní zařízení. I proto se spojil největší výrobce termokamer na světě s nejlepší (americkou) firmou v oblasti osobních mobilních zařízení a vymysleli malou mobilní termokameru, která se připojí k mobilnímu telefonu (nasune se jako ochranný kryt na mobil) a můžete ji tak mít neustále u sebe. My jsme ihned touto novinkou vybavili naše obchodníky – technické specialisty v oblasti zateplování - kteří ji tak mají neustále ve své kapse, připraveni toto zařízení kdykoliv použít (a nebojí se jej použít). Ihned tak mohou diagnostikovat chybnou izolaci či nedostatečné zateplení domu a navrhnout to nejlepší řešení. Proto i náš slogan ZASTAV SI MĚ! Můžete si tak naše obchodníky zastavit kdykoliv v terénu a oni vám ve vteřině zdarma pořídí fotozáznam či videozáznam o funkčnosti vašeho domu.

I na malem displeji je vysledek mereni prukazny.
I na malém displeji je výsledek měření průkazný.

Raději platit než šetřit?
Lidé v dnešní době mají až panický strach rekonstruovat například zateplení svého podkroví. Pokud by obnovovali klasický izolant, představuje to totiž vystěhovat celé podkroví, své ložnice a dětské pokoje. Pak přichází na řadu demontáž elektroinstalace osvětlení, rozbití celého sádrokartonového podhledu, odstranění vadné izolace (pokud zde ještě nějaká je) a zpětně vše zaizolovat, pokusit se udělat co nejlépe parotěsnou zábranu, kterou tyto izolanty potřebují, a opět namontovat sádrokarton a elektroinstalaci osvětlení. Ovšem takové řešení je dočasné, protože parozábranu nelze nikdy dokonale provést a klasický izolant tak za pár let bude opět nefunkční a je čeká podobný proces. S takovou představou (mnohdy až frustrací) a tím, že po několik měsíců bude dům neobyvatelný při takové rekonstrukci a já budu muset hledat náhradní bydlení pro celou rodinu, většina lidí raději povolí kohoutky na topení na maximum a zaplatí plynárnám či elektrárnám vyšší zálohu - třeba 5 000 Kč každý měsíc oproti běžné záloze - třeba 1300 Kč s tím, že v duchu doufají, že tato záloha bude na konci ročního vyúčtování stačit a nebudou muset z kapes vytáhnout další peníze na doplatky. Pravidelně tak přicházejí o své peníze a dá se říci, že je to takový tichý zloděj, který si každý měsíc ukousne z našich kapes. Problém se ovšem netýká jen oblasti vytápění, i když to nejlépe vidíme na účtech za energie. Problém se také týká letních měsíců, kdy se podkroví naopak neúměrně přehřívá a v takovém podkroví se nedá klidně odpočívat a při spánku regenerovat své tělo. A to již neovlivníme otočením kohoutku na topení! Jedině si pořídit klimatizaci, která zrovna není ideální pro lidský organismus, kdy na sebe pouštíme chlad po dobu noci. Člověk už tak ráno vstává unavený, a to samozřejmě není zdravé bydlení a bezpečné fungování během dne, kdy unavení například řídíme svá auta a provádíme další činnosti, které vyžadují dobrou kondici a soustředění.

Jak se nebát strašáka
Tým Chytré izolace® Icynene
® ovšem nabízí řešení. Po rychlé diagnostice termokamerou určí přesný rozsah a potřebu rekonstrukce izolantu. My provádíme rekonstrukci izolace z venkovního prostředí a vy si tak můžete nechat své ložnice a dětské pokoje bez jakékoliv změny, ráno je opustit s chladným prostředím a večer se již vracíte do teplíčka. Rekonstrukce probíhá tak, že se odebere krytina, vybere špatná izolace většinou úplně rozsypána na kousky, vytrhá se nefunkční parozábrana. Do místa původní izolace se naaplikuje Chytrá izolace® Icynene®, konkrétně kanadský produkt Icynene®, a celá střecha se opět zaklopí krytinou. Díky použitému materiálu a odstranění parozábrany vytvoříme izolaci střechy, která může dýchat a odvádět pryč z domu vodní páry a na ně navázané škodliviny. Vytváří se tak bezpečné a zdravé bydlení. Tato rekonstrukce netrvá v řádech měsíců, ale v řádech hodin. Lze tak říci ZASTAV SI MĚ A UŽ ZÍTRA MŮŽEŠ ŠETŘIT SVÉ PENÍZE!

Ing. Lukáš Kovařík, technický ředitel divize Energy
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze