Úvod

Zateplení střechy zvládnete sami

Střechou uniká nejvíce tepla. Zateplení střechy proto představuje nejdůležitější součást zateplení domu. Zateplení patří mezi stavební práce, které nemusíme nutně přenechat odborníkům. Zvládne ho každý zručný kutil. Chce to však koupit kvalitní izolaci a dodržet správný postup. Pokud jste se rozhodli, že se do zateplení pustíte, přinášíme Vám praktické rady a návody, jak postupovat, abyste se vyhnuli chybám.


Zateplení šikmé střechy
Zateplení střechy se provádí především z důvodu zlepšení tepelně izolačních a zvukově izolačních vlastností objektu. Optimálním materiálem pro zateplení šikmé střechy je izolace ze skelné vaty Unifit. Skelná vlna s ECOSE Technology přináší celou řadu výhod, zejména prodyšnost, pružnost a schopnost dokonale vyplnit dutiny stavebních konstrukcí. Další předností je zdravotní nezávadnost a ekologičnost.



Než začneme zateplovat
Konkrétní typ izolace a jeho tloušťka závisí na požadovaném stupni energetické náročnosti. Pro orientaci nám poslouží součinitel tepla:



Vždy je však třeba, položit minimálně dvě vrstvy izolace, obvykle izolaci mezi krokvemi a izolaci pod krokvemi. Druhá vrstva nejenže snižuje náklady na vytápění, ale také eliminuje vznik tepelných mostů a vytváří v podkroví celoročně příjemné klima. Co budeme k zateplení dále potřebovat, to je parozábrana a obkladový materiál.



Postup zateplení střechy
A nyní již k samotnému postupu zateplení střechy. Izolaci rozbalíme, nařežeme s přesahem 1-2 cm, lehce stlačíme a vsuneme mezi krokve. Po vyplnění prostoru provedeme montáž roštu. Rošt může být buď dřevěný, nebo kovový. Následně aplikujeme druhou vrstvu izolace. Při vkládání je důležité dbát na střídání vrstev. Na druhou vrstvu izolace umístíme parotěsnou zábranu. Nakonec přichází na řadu obkladový materiál, a to buď sádrokartonové desky, anebo dřevěný obklad.







Vynikající tepelně izolační vlastnosti
Kompletní postupy a návody, jak provést nejen zateplení podkroví, ale i fasády, najdete na stránkách předního světového dodavatele minerální vlny ze skleněných a kamenných vláken www.knaufinsulation.cz. Izolace s vynikajícími tepelně a zvukově izolačními vlastnostmi a dobrou požární odolností, stejně jako sádrokartonové desky a další stavební materiály vysoké kvality, koupíte v síti prodejen Knauf Insulation po celé České republice. S kvalitními materiály a správnými postupy zvládnete zateplení šikmé střechy sami.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze