Úvod

Zdravý vzduch už bohužel není samozřejmostí

Určitě jste si už všimli, že v některém prostředí se cítíte příjemně a ani nevíte proč, na rozdíl od jiného, kde máte po chvíli pocit nedostatku vzduchu, a rozbolí vás hlava. Příčinou může být iontová nerovnováha ovzduší. Ta může být příčinou mnoha zdravotních obtíží.


V přírodě bývají kladné i záporné ionty většinou v rovnováze. Existují ale místa, kde je vyšší koncentrace zdravých záporných iontů – aniontů. Takovým místům se přezdívá klimatické lázně a dýchá se na nich nejlépe.
Milujete vzduch po bouřce? Ano, přesně ten je nasycen anionty. Anionty převažují také u tekoucí vody, ráno v lese nebo na mořském pobřeží.
Naopak v prostředí ovlivněném civilizací je vzduch nabitý převážně kladnými ionty. Takový vzduch je pak „těžký“ a špatně dýchatelný. Bohužel nejde jen o prostředí okolo rušných silnic nebo ve výrobních halách. Vzduch, ve kterém převažují kladné ionty, je dnes prakticky v každé domácnosti a kanceláři. Může za to například elektronika, plastová okna, chemické výpary z čisticích prostředků, syntetické koberce či záclony nebo klimatizace. Koktejl všech takových výparů má pak za následek ovzduší, pro které naše tělo není stavěno. Je jasné, že svou existenci nemůžeme přesunout do lesů a na mořské pobřeží, i když je to představa celkem lákavá. Co tedy s tím?

cisticka vzduchu Ionic Care

Potíží spojených s nezdravým vzduchem vás může zbavit čistička vzduchu

Na trhu dnes najdeme mnoho čističek, které zachycují prachové částice. Abyste však zároveň zajistili správnou iontovou rovnováhu, vybírejte čističku s ionizátorem. Nejoblíbenější čističkou vzduchu s ionizátorem je Ionic-CARE Triton X6, která byla vyhodnocena jako Produkt roku 2015 na serveru Heureka.cz a možná ji znáte i z televize.

Čističky vzduchu Ionic-CARE se na našem trhu prodávají už osm let. Je několik důvodů, proč je čistička této značky tak oblíbená. Má bezhlučný provoz, elektrostatický filtr je omyvatelný a není jej třeba vyměňovat, což cenu jiných čističek za celou dobu používání zpravidla hodně navyšuje. Čistička Ionic-CARE funguje na principu elektronového větru a není v ní žádný ventilátor, takže je absolutně tichá a má nízkou spotřebu elektřiny, okolo dvou korun za celodenní provoz. Díky zabudovanému ionizátoru zajišťuje zmíněnou iontovou rovnováhu v ovzduší, takže se v prostředí, kde se používá, cítíte mnohem lépe. Dýcháte zdravější vzduch bez prachu, alergenů, virů, bakterií a cigaretového kouře.

cisticka vzduchu s ionizatorem

Rozdíl v dýchání v místnosti s čističkou nebo bez ní pocítíte zejména v nadcházejícím zimním období, kdy topíme, méně větráme a kvůli inverzi nastávají smogové situace. Protože však rozsah tohoto článku neumožňuje vyjmenovat veškeré výhody a nevýhody různých typů čističek vzduchu, můžete si je sami porovnat na webové stránce www.porovnani-cisticek.cz.

Čistička Ionic-CARE je vhodná do všech interiérů – rodinných domů, bytů, mateřských školek, škol, čekáren a ordinací lékařů, na úřady či do kanceláří. Všude tam má 96% účinnost zachycování nečistot, nastavuje iontovou rovnováhu a snižuje výskyt bakterií a plísní.

Vybírat můžete ze čtyř barevných variant, černé, stříbrné, bílé a světle modré. Čistička má tři stupně výkonu pro různou velikost místnosti, snadno se udržuje, obsluhuje i čistí. Čističku Ionic-CARE koupíte za příznivou cenu, nyní s dopravou zdarma.

logo Ionic-CARE
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze