Úvod

Zelená stěna – velký kus přírody na dosah ruky

Někdo nemá možnost bydlet v domě se zahradou, jiný chce pouze kouskem reprezentativní zeleně dotvořit moderní prostor bytu, či vytvořit příjemnější atmosféru v kanceláři, restauraci nebo ve veřejné budově. Přirozená zelená barva napomáhá duševní rovnováze, posiluje smysly a příznivě působí na unavené oči. V tom případě je tu hydroponické pěstování rostlin, neboli pěstování v živném roztoku, bez nutnosti použití zeminy.


Živé zelené rostliny mohou zdobit každý interiér, jen je potřeba jejich výběr, umístění, množství a velikost přizpůsobit daným podmínkám a možnostem. Odborníci ze společnosti Matouš Hydroponie se dlouhodobě zabývají právě touto moderní technologií pěstování rostlin a ozeleňováním interiérů. Dokáží zákazníkovi nejen poradit s výběrem, navrhnout a realizovat celou zakázku, ale zajistí také následnou péči. V nabídce má nejen různorodé rostliny, ale také mnoho typů nádob, které dají zeleni vyniknout a příhodně je propojí s okolním prostorem.

Zcela unikátním řešením zelených ploch, především v hotelích, restauracích, obchodních centrech a veřejných budovách jsou tzv. zelené stěny. Své místo si však najdou i v bytě. Jedná se vlastně o takovou malou vertikální zahradu. Je to komfortní prvek interiéru, který vnáší kousek přírody do interiéru, každému na dosah ruky. Zelenou stěnu lze umístit na jakoukoliv zeď, při odpovídající pokojové teplotě a to i za využití umělého osvětlení. I zde je základem fungování princip hydroponického pěstování. Podstatou je správný výběr ze sortimentu rostlin, tak, aby byl spokojen zákazník a zároveň podtržen vzhled celého prostoru. Stěny mohou být vytvořeny z jednoho či více druhů rostlin.

Následná péče není složitá. Odpadá nutnost přesazování rostlin, jen hlídáte přísun živin a vody. Důležitý je také fakt, že technologie hydroponie splňuje nejpřísnější hygienická kritéria, což podstatně rozšiřuje možnosti jejího využití.

Ukázka realizace:
priprava podkladove steny

instalace hydroizolace

zavlazovaci stena

detail zavlazovani

osazovani steny rostlinami

zelena stena interieru slusi

Zkrášlete si svůj domov i vy s pomocí živých rostlin s minimem práce při pěstování!

www.zelenastena.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze