Úvod

Tatínkové, nezapomeňte na dětské hřiště!

Už máte přezuté auto? Prořezané stromy? Provzdušněný trávník? Pak jste určitě nezapomněli ani na jarní údržbu dětského hřiště. Že Vaše děti žádné hřiště nemají? Nejvyšší čas jim ho pořídit!


Když hřiště, tak kvalitní
Pořídit dětem vlastní hřiště je v době internetových obchodů záležitost několika kliknutí. Ovšem, jak jistě správně tušíte, není hřiště jako hřiště, jak z pohledu estetických kvalit, tak z hlediska odolnosti a životnosti. Od kvalitního hřiště očekáváme, že svým vzhledem nebude kazit celkový dojem z naší zahrady, a zároveň bude odolné vůči mechanickým i povětrnostním vlivům. Výše uvedeným nárokům nejlépe vyhovují hrací sestavy vyrobené certifikovaným výrobcem z dřevěného masivu.

vsestranne detske hriste

Bezpečnost především

Neméně důležitým kritériem naší volby by měla být bezpečnost. Tu je třeba brát v úvahu nejen při samotné realizaci hřiště, kde je jejím garantem především volba dodavatele s dobrými referencemi, ale také v průběhu jeho užívání. Minimálně na začátku sezóny bychom se měli přesvědčit, že nedošlo k uvolnění žádného z komponentů, ani k jeho poškození. O vyčnívající hřebíky nebo velké třísky se mohou děti vážně poranit. V rámci údržby jednou za několik sezón obnovíme impregnační nátěr.

detsky domecek se skluzavkou

Jak předejít riziku zranění
Bezpečnost dětského hřiště lze zvýšit i dalšími opatřeními, která eliminují riziko možného zranění. Děti by měly mít na hřišti vhodnou obuv a měly by být instruovány, aby nenechávaly pod prolézačkami volně ležet předměty, jako je například zahradní nářadí, jízdní kolo nebo koloběžka. Nejmenší děti by měly být pod stálým dohledem dospělé osoby. Výrobce hracích sestav Jungle Gym pamatuje na bezpečnost do detailu. Kromě splnění příslušných norem, které považuje za samozřejmost, vybavuje hřiště komponenty přispívajícími k vyšší bezpečnosti použití.

bezpecnostni prvky detskeho hriste

Prvky zvyšující bezpečnost
Jako příklad si uveďme protiskluzové příčky žebříku, krytky šroubů, madla, zemní kotvy nebo praktický chránič nad skluzavku proti nárazu do hlavy. Právě spojení vysoké bezpečnosti, dlouhé životnosti a pěkného vzhledu řadí hrací sestavy Jungle Gym mezi nejvyhledávanější. Pokud tedy Vaše děti ještě žádné hřiště nemají, inspirativní návštěvu webových stránek www.jungle-gym.cz Vám můžeme jen doporučit.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze