Úvod

Zimní zahrada a její stínění

Možná je to v tento letní čas, plný tropických dnů s teplotami nad 30°C, trochu zavádějící úvaha, ale zimní zahrada má své kouzlo i v tento čas. Je jedno, jestli je řešena jako kousek přírody pod střechou, kde je malý záhonek s bylinkami a kytičkami, nebo jako další obytná místnost se vším všudy, obklopená skleněnými panely a celoročně vytápěná. Vždy je potřeba interiér zimní zahrady chránit před slunečními paprsky, které v takovém prostoru dokážou divy.


V tom prvním řešení vše dříve kvete a zeleň bují téměř jako ve skleníku, druhé řešení nabízí prostor pro rostliny, které celoročně teplo milují a odmění se Vám třeba pěknými pomeranči, či mandarinkami. V každém případě je to příjemný prostor pro posezení a pro relaxaci. Ale ty sluneční paprsky …

GARDINIA a ALUGARD pro tyto prostory nabízí účelné a opticky zajímavé řešení. Plisé, které do rámů oken zimní zahrady nainstalujete, Vám vnitřní prostor účinně ochrání a přispěje k tepelné pohodě. Můžete si vybrat z různých kvalit látek od těch nejjednodušších poloprůhledných látek v uni barevném provedení až po zatemňovací látky s antireflexní vrstvou, která sluneční paprsky nepustí dovnitř, ale účinně je i odráží a navíc se nabízí v barevném provedení s různými dekory. Nebo pokud se Vám nezdá řešení pomocí plisé pro Vaši zimní zahradu vhodné, pak můžete zvolit zastínění pomocí shrnovacích rolet nebo kombinaci plisé na strop a rolet na svislé skleněné panely. Možné je řešení pomocí vertikálních lamelových žaluzií, japonských panelů, či hliníkových žaluzií. Možností je nepřeberné množství a každý může v tomto směru dát své fantazii volný prostor.

zastineni zimni zahrady

Každé řešení má svá pro a proti. Výhodou řešení pomocí plisé je jednoduchost jeho ošetřování, kdy plisé v případě potřeby vyjmete z upevňovacích patek a jednoduše ho propláchnete pod tekoucí vodou. Po vymačkání přebytečné vody plisé opět nasadíte do rámů okna a roztažené necháte vyschnout. Manipulace se shrnovacími roletami, vertikálními žaluziemi, nebo žaluziemi., je trochu náročnější, ale lze ji zvládnout bez náročné techniky na údržbu.

Samozřejmě, že v nabídce GARDINIA i ALUGARD je řešení, které využívá pohon pomocí elektromotoru. Dnes to není jen možnost ovládání pomocí dálkového ovladače. Využít můžete senzory, které reagují na sluneční paprsky a automaticky nastaví polohu plisé žaluzie, či rolety tak, jak to vyžaduje aktuální situace. Nebo můžete využít aplikaci smart home ve Vašem chytrém telefonu a všechny rolety a plisé pak můžete ovládat na dálku z kanceláře, nebo ze služební cesty. Pokud si v zimní zahradě nainstalujete ještě navíc kameru, pak vše můžete kontrolovat přímo na displeji svého telefonu. Tato moderní technologie Vám pak umožní například regulovat topení, či chlazení prostoru, nebo jeho osvětlení.

zastineni interieru

Pokud jste zrovna v situaci, že řešíte zastínění zimní zahrady, nechte se inspirovat na stránkách www.gardinia.cz a pokud se rozhodnete, že byste chtěli více informací o možnostech, které se nabízejí, tak neváhejte a obraťte se na nás. Náš GARDINIA tým je připraven Vám poradit s řešením Vašeho problému. Přijďte, nebo zavolejte, určitě nebudete litovat.

Těšíme se na Vás.
R.Záhoř
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze