Úvod

Změna je život

Nákup matrace je sice na počátku dlouhodobou investicí, ale vše někdy končí, tudíž i její životnost. Pravidlem bývá matraci vyměnit zhruba po 10 letech. Nastal i u vás takový čas? Pak je vhodné myslet na změnu.


Důvody pro výměnu matrace
Tam, kde mají odborně školený personál, jako jsou prodejny ProSpánek, vám potvrdí, že péčí o lůžko a výměnou matrace napomáháte svému zdraví, podpoříte kvalitní spánek a regeneraci organizmu. Matrace po jistém čase podléhají opotřebení a v okamžiku, kdy se v nich začnou tvořit proleženiny, ubližujete své páteři. Dalším důvodem vyzívajícím k výměně je hygiena – matrace jsou rájem pro roztoče a také místem vašeho vstřebaného potu. Nepěkná představa, že?
matrace bella fresh
Jak vybrat tu nejvhodnější matraci?

Kritérií pro výběr matrace je několik. V žádném případě se nevyplatí řídit se pouze cenou či zvykem z minulosti. I matrace totiž procházejí modernizací. Jakmile máte jasno v tom, jaký rozměr matrace je vhodný pro vaši postel, přistupte k volbě materiálu… studená pěna, pamětová pěna, bio pěna, pružiny, matrace TEMPUR. Každý má své výhody: vysoký podíl přírodních látek, rozdílnou tuhost, prémiové materiály nebo výborné ortopedické vlastnosti jako například matrace Perdormire. Ztrácíte se v informacích, neorientujete se? Specialisté společnosti ProSpánek mají dokonalý přehled a dokáží vyhodnotit potřeby každého zákazníka, tedy i vaše.

matrace TEMPUR

Správná tuhost matrace = kvalitní spánek
Někdy může být problém určit správnou tuhost matrace, ale základním pravidlem je volit ji podle své váhy. S nižší váhou sáhněte pro měkčí variantě matrace a naopak. Další kritériem pak je poloha ve spánku. Spíte nejčastěji na zádech, na břiše či na boku? Pokud na boku, pak sáhněte spíše po měkčí matraci. Velkou výhodou u matrace je snímatelný a pratelný potah. A nezapomeňte ani na stále více využívaný chránič matrace, nejen, že si usnadníte údržbu matrace, ale hlavně tím prodloužíte její životnost!

Polohovaci rost
Společníci matrací – lůžkoviny a rošty

Povlečení a prostěradla jsou kapitolou sama pro sebe – měla by být příjemná, antialergenní, vzdušná a savá, s maximem přírodního materiálu. Dbát byste však měli i na opotřebí a životnost polštáře a přikrývky. Koupi nové matrace někdy doprovází i výměna roštu. Důvodem může být jeho opotřebení, nevhodnost či rozhodnutí pro jiný typ, např. komfortnější polohovací rošt, který umožní pohodlné sezení i odpočinek s nohama nahoře.

Zamyslete se, jak je na tom vaše postel? Nastal nejvyšší čas na výměnu matrace nebo ložního prádla?
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze