Úvod

Znáte Vypínač.cz?

Webový portál, který přináší přehled o novinkách ve světě vypínačů a zásuvek, ale je i dobrým rádcem všem, kteří chtějí o nich vědět víc.


Už od konce roku 2006 se mohou surfaři po internetu setkat s webovou adresou www.vypinac.cz. Příznačné označení dává tušit, jaké je její tématické zaměření. Tvůrci webu si od počátku vytkli za cíl přiblížit prostřednictvím produktově zaměřených stránek moderní trendy ve světě vypínačů a zásuvek širší veřejnosti. Tohoto úkolu se ujali pracovníci společnosti Schneider Electric.

Web je moderně laděný a průběžně aktualizovaný. Navíc grafikou, strukturou i svou funkčností atraktivní a uživatelsky přátelský. Obsahuje například konfigurátor,
jehož prostřednictvím si lze on-line sestavit jakkoli komplikovaný vypínač společnosti Schneider Electric a vyexportovat si takto vytvořenou sestavu do Excelu.

                 

Další z
 užitečných pomocníků je vizualizátor. Ten umožňuje zájemcům prohlédnout si vybraný vypínač ve vzorových místnostech nebo dokonce nahrát vlastní fotografii a umístit vypínač či zásuvku v perspektivě na zeď. To je velmi názorné i praktické, neboť rozhodnutí o volbě produktu a jeho konfigurace si každý může takto promyslet v předstihu ještě před vstupem do prodejny.
 
 

W
ebové stránky, jejichž návštěvnost stále stoupá, obsahují praktické rady a informace v pravidelných rubrikách Vypínače a zásuvky, Inspirujte se (zde jsou fotografie referenčních projektů v ČR) a Kde je získáte.

V další
užitečné rubrice Tipy a triky se její čtenář může nejednou přesvědčit o tom, že stále si lze zdokonalovat své vědomosti – třeba o běžné a všední zásuvce. Ty, které se u nás používají jsou tzv. „francouzského“ typu, tedy se zemnicím kolíkem a „nedoporučuje se je (jak se zde uvádí) nakupovat mimo území České republiky, přestože na první pohled vypadají stejně. Místní normy mohou totiž připouštět i jiné technické provedení, které by v našich podmínkách mohlo způsobit nefunkčnost nebo i nebezpečnost takovéto zásuvky“. V jiných pasážích se lze dočíst na co si dát pozor při plánování elektroinstalace atd.

Web obsahuje rovněž
dokumentace ke stažení, ceníky, katalogy, barevné vzorníky, kontaktní údaje zákaznického centra a další. Nechybí ani část věnovaná odborné veřejnosti, zaměřená na vypínače a zásuvky, modulární přístroje, rozvodnice, datové sítě a hlásiče kouře.

www.vypinac.cz


Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze