Úvod

Taštičkové matrace patří mezi nejkomfortnější matrace vůbec

Moderní taštičkové matrace patří mezi nejkomfortnější matrace vůbec. Jejich konstrukční řešení umožňuje rozložení celkové hmotnosti našeho těla během spánku, což je zárukou dokonalého odpočinku. Předsudky o vrzání pružin jsou v případě kvalitních značkových taštičkových matrací naprosto bezpředmětné.


Nejlepší postavení mezi matracemi
Zcela právem získaly taštičkové matrace nejlepší postavení mezi matracemi. Pyšní se celou řadou nepřekonatelných užitných vlastností. Kromě toho, že poskytují tělu dokonalou oporu během odpočinku, se vyznačují vynikající prodyšností. To znamená, že nedochází k nežádoucímu hromadění vlhkosti uvnitř matrace, což zamezuje výskytu roztočů a plísní. Z tohoto důvodu představují taštičkové matrace ideální řešení pro alergiky. Právě díky svému konstrukčnímu řešení jsou tyto matrace neobyčejně pružné, vzdušné, hygienické a dlouhověké.

 
Ortopedická taštičková matrace Komfort

Konstrukce taštičkové matrace
Taštičkové matrace se nejvíce podobají pružinovým matracím, odlišují se však od nich svou konstrukcí. Jednotlivé pružiny, kterých je více než v případě pružinových matrací, jsou baleny samostatných textilních kapes neboli taštiček (odtud tedy název taštičkové matrace), které jsou svázány do jádra. Tím je docíleno bodového odpružení, a proto dokáže taštičková matrace výborně kopírovat naše tělo a páteř. Další výhodu představuje možnost umístění na polohovatelném roštu, neboť taštičková matrace je elastická.

 
Ortpedická taštičková matrace Modern

Zapomeňte na předsudky
Za předchůdkyně taštičkových matrací se považují pružinové matrace, což je hlavní důvod, proč si mnoho z nás spojuje taštičkové matrace s nepříjemným vrzáním. To je však v případě kvalitních značkových matrací zcela vyloučené. Důkazem toho je, že výrobci pružinových jader zabezpečují povrchovou úpravu těchto pružin tak, že si na ně mohou dovolit poskytnout záruku až 20 let.

 
Ortopedická taštičková matrace Exkluziv

Výběr taštičkové matrace
Na trhu se setkáváme s několika typy taštičkových matrací. Pokud chceme vybrat opravdu kvalitní matraci, je dobré znát následující pravidla. Zaprvé čím více taštiček matrace obsahuje, tím lepší jsou její ortopedické vlastnosti. Zadruhé ortopedický efekt taštičkového jádra projeví nejvýrazněji s vrstvou kokosové, latexové nebo kombinací obou desek. Velmi bohatý výběr taštičkových matrací nabízí specializované prodejny VEGAS. Vyberte si svou taštičkovou matraci z řad Komfort, Modern, anebo Exkluziv na www.matrace-vegas.cz a vyzkoušejte si její komfort v některé ze značkových prodejen. Přejeme Vám příjemný nákup, a pak už jen krásné sny.

www.matrace-vegas.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze