Úvod

3 kroky, jak vylepšit svou kuchyň

Bílé zdi, bílé skříňky, bílá podlaha… zapomeňte na přežitky a vdechněte kuchyni nový život a dopřejte jí barvy. Které odstíny jsou v roce 2018 trendy a kde pořídit levné a zároveň kvalitní vybavení? Nechte si poradit!


1. Nebojte se barev – celo-bílé kuchyně jsou minulostí
Lidé stále více upřednostňují snahu „rozbít“ jednolitost, a to pomocí výrazné kontrastní barvy. Trendy barvou pro rok 2018 je svěží zelená, zvaná greenery. Pokud si však nejste jisti, zda chcete mít právě tento odstín zrovna v kuchyni, zvolte kávové barvy nebo modré tóny. Do barvy greenery pak můžete stylizovat doplňky a dekoraci.

2. Levně a přitom kvalitně
Rekonstrukce vás nemusí stát takové horentní sumy, jaké jste se obávali. Bez problémů seženete levné kuchyně i další vybavení za skvělé ceny. Jak na to? Využijte povánoční výprodeje.

nabytek do kuchyne

Tip: nejlevnější nábytek navíc můžete objednat pěkně z pohodlí domova!

3. Jídelna jako součást kuchyně?

Jak zařídit místo, kde budete stolovat? V první řadě je důležité si uvědomit, jestli je vaše kuchyň koncipována tak, aby se sem vešel stůl se židlemi. Pokud ne, je třeba rozplánovat kapacity obýváku a vytvořit jídelní kout tam. Do velkých prostor pak doporučujeme kulaté jídelní stoly, do menších jsou pak vhodnější spíše čtvercové či obdélníkové.

jidelni set nabytku

V případě, že naopak máte rodinný dům či velký byt a jako jídelnu budete využívat samostatnou místnost, nebojte se koupě masivního jídelního setu.

Tip:
kuchyň můžete také od obývacího pokoje oddělit pomocí barového stolu. A pokud nemáte malé děti, můžete barový stůl využívat jako jídelní.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze