Úvod

3 tipy na co nezapomenout, když vybavujete kuchyň!

Rekonstruujete kuchyň a při té příležitosti chcete odhalit, co vám ještě chybí? Máme pro vás 3 tipy, které vám to usnadní. Co by tedy mělo být součástí každé kuchyně?


Velké a malé spotřebiče
Začněte od „velkých věcí“. Chladničku, sporák, dřez a mikrovlnnou troubu jistě nepřehlédnete. Přemýšleli jste ale nad myčkou nádobí? Pokud na vestavnou myčku nemáte dostatek prostoru nebo se vám nevyplatí z hlediska spotřeby vody, zamyslete se nad koupí malé přenosné myčky na nádobí. Každá ušetřená minuta času se počítá!
Pak už je čas zmapovat, jestli máte všechny malé spotřebiče, které vám usnadní míchání, krájení, šlehání nebo přípravu snídaní i dalších jídel. Na mysl by vám tedy měly přijít ruční mixéry, kráječe, šlehače, toustovače, topinkovače, rýžovary, fritézy, případně doplňky, jako je například kuchyňská váha na potraviny.

Vaření, pečení, smažení…
Kromě spotřebičů přichází na řadu druhá nejdůležitější součást kuchyňského vybavení, tedy „soustava“ hrnců, pánví a pečících plechů.
Ve vaší kuchyňské výzbroji by neměly chybět tlakové hrnce, sady hrnců na vaření, ať už nerezových či smaltovaných. Pokud jste vášnivá kuchařka a ctíte umění našich babiček, přesvědčte se, že máte dostatek pečících forem a plechů.

forma na peceni

Nádobí, příbory
Zkontrolovali jste, že si máte jídlo v čem uvařit, teď ještě prověřte, že jej máte na co naservírovat. Talíře všeho druhu, hrnky, podšálky, misky na kaši a samozřejmě lžíce, vidličky a nože byste také neměli opomenout.

skrabka  na zeleninu

Doplňky a nádoby na přípravu jídel
Co by vás ještě mohlo nepříjemně překvapit? Takový nedostatek misek, prkének na přípravu jídel nebo chybějící krabičky na svačinu, když si chcete nachystat jídlo do práce dokáže pořádně potrápit.

svacinovy box

Tip: inspirujte se na Vetroshop.cz, kde si v seznamu sortimentu můžete ověřit, že vám skutečně nic potřebného nechybí.

Tak co, už máte zkontrolováno nebo se na to teprve chystáte?
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze