Úvod

6 BENEFITŮ INTERIÉROVÉHO DESIGNÉRA, o kterých možná nevíte

Jak vás změní studium a práce v oboru interiérového designu? V interier design škole intermezzo jsme se rozhodli sdílet s vámi šest zajímavostí, které musíte o práci interiérového designéra vědět. Jdeme na to!


1. ZÍSKÁTE NOVÝ POHLED NA VAŠE BYDLENÍ
Máte za to, že je váš byt či dům naprosto dokonalý a absolutně připravený na nafocení do světového časopisu o interérovém designu? Přijďte na jednu hodinu výuky do interier design školy intermezzo a pak nám o tom povězte znovu.

U nás totiž učíme studenty nahlížet na to, co dříve považovali za úchvatné, s profesionální rezervou, s novými zkušenostmi a znalostmi a hlavně okem odborníka. Studentům povíme o ikonách designu, učíme je odhadnout možnosti interiéru, orientovat se v barevných kombinacích i poznat kvalitně odvedenou práci řemeslníka. Nezaručujeme, že po našem Ročním kurzu interiérového designu nebudete chtít znovu stavět dům, radit přátelům nebo navrhovat hotely!

2. DETAILY SE STANOU VAŠIMI DŮVĚRNÍKY
Představte si následující situaci: právě jste přišli do pěkného bytu s vkusnými dekoracemi, příjemnou výmalbou a designovým nábytkem od předních návrhářů. Něco tady ale nehraje, byt nepůsobí uceleně a vy máte pocit, že byste to snad i vyřešili lépe a levněji... V tuto chvíli vás o vaší pravdě přesvědčí jediné – a to je pohled na detaily.

Jako interiérovému designérovi vám oči spočinou nejen na úchvatné pohovce nebo impozantním krbu, ale i na „drobnostech“ jako jsou třeba sladěné zásuvky a vypínače, elegantně řešené kliky nebo dobře položené tapety. Zjistíte, že vaše oči pátrají po dokonalostech (a nebo naopak hrůzách), které se skrývají v detailu. Jak totiž řekl významný architekt Mies van der Rohe, „God is in the detail“!


Jak se budete dívat na interiérový design, až ho vystudujete?

3. ZJISTÍTE, V ČEM JSTE VÝJIMEČNÍ
Možná, že jste se svou současnou prací spokojeni a po změně kariéry zrovna netoužíte, i tak je ale skvělé ujistit se ve vlastních kvalitách. V intermezzu pomáháme studentům najít jejich nejsilnější stránky, aby se při studiu cítili pohodlně a věděli, na co se při navrhování interiéru, komunikaci s klientem či realizaci mohou spolehnout.

Máte psychologie a umíte mluvit s lidmi? To je skvělá dovednost pro navázání kontaktu s novým klientem! Orientujete se v legislativě a stavebních normách? Gratulujeme, i tento předmět ve škole vyučujeme, máte tedy vystaráno. Je vaší vášní modelovat ve 3D programech nebo pracovat ve Photoshopu? Můžete si být jisti, že vaši klienti ocení, že se na návrh interiéru mohou podívat ze všech stran a budou se v něm dobře orientovat. Všechny umy a znalosti, které jste doposud získali, v interier design škole rozhodně uplatníte.


Při studiu v intermezzu zjistíte, jaké jsou vaše silné stránky a čím svého klienta zaujmete.

4. POTKÁTE INSPIRATIVNÍ OSOBNOSTI
Setkávat se s kolegy s podobnými zájmy, zajímavými nápady a obohacujícími zkušenostmi je nejen pro designéry velice důležité. Vkus nebo názor někoho jiného nás může zásadně ovlivnit, dát naší práci nový rozměr, nabídnout nové pole působnosti či kontakty.

V našem oboru se to naštěstí Osobnostmi s velkým O jen hemží a o sdílení nápadů a inspirativní debaty tu není nouze. V intermezzu vyučuje kolem dvaceti lektorů s bohatými zkušenostmi z jednotlivých oborů, kteří s radostí sdílí poznatky z realizací a zakázek. Učí u nás však nejen designéři, ale i odborní truhláři, architekti, fotografové a grafici, textilní návrháři... Kromě lektorů se seznámíte i s kolegy studenty, se kterými možná po studiu založíte vlastní design ateliér!


Vaši sbírku magazínů o interiérovém designu můžete skladovat třeba takto, brzy k nim může přibýt i vaše portfolio.

5. PROHLÍŽENÍ PINTERESTU A MAGAZÍNŮ O BYDLENÍ TEĎ BUDE VAŠE PRÁCE!
Kdo by to nechtěl?! Jen si spočítejte, kolik času strávíte prohlížením časopisů, knih, blogů, instagramu, pinterestu... Je to hodně? To je dobře! Vaše nová práce interiérového designéra totiž obnáší i neustálou chuť nechávat se inspirovat a obohacovat. S novými technologiemi totiž přichází i nové možnosti bydlení, nové koníčky, které vaši klienti mohou mít, nové materiály, které možná budou chtít použít atp.

Umět se orientovat v nabídce a odprezentovat to nejvhodnější pro klienta je velice důležité, proto nelenošte, chopte se čtení, vystřihujte, tvořte si nástěnky, lajkujte a ukládejte! U nás v intermezzu to oceníme.


Vyražte pro inspiraci do showroomů, obchodů a na veletrhy a poznejte nové kolegy z oboru.

6. SLEVY, POZVÁNKY A SPECIÁLNÍ AKCE PRO INTERIÉROVÉ DESIGNÉRY – MUSÍME ŘÍKAT VÍCE?
To, že interiérový designér umí ušetřit peníze na celém projektu, jsme psali už tisíckrát. Věděli jste ale, že showroomy, obchody a specializované prodejny mají i slevy na konkrétní kousky určené jen a pouze interiérovým designérům? A že vás díky vašim úspěchům budou sami oslovovat a zvát na představení nových kolekcí, vernisáže a openingy?

I tyto příjemné benefity můžete jako interiérový designér čerpat a nikdo neříká, že byste se nemohli objevit i v zajímavých časopisech! Stačí studovat dobrou interier design školu, naučit se všemu potřebnému a rozjet vlastní kariéru interiérového designéra!

autor: redaktorka Interier design školy intermezzo
Zdroj foto: pinterest.com.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze