Úvod

Advent přichází

Advent je období čtyř týdnů před Štědrým dnem a první adventní neděle je již tento týden. Jste na ni připraveni?


Adventní období znamená pro každého něco jiného. Pro někoho začíná velký vánoční úklid a výzdoba domova, pro druhého to je začátek pečení cukroví a pro dalšího období, během kterého se zklidní po celoročním shonu v práci a věnuje více času své rodině a přátelům. Abyste si toto období užili i vy, myslete na něj už nyní a vyzdobte si svůj domov.

vanocni venec svicen

Už máte přichystaný adventní věnec?
Adventní věnec je v naší zemi nejčastěji využíván jako dekorace stolu a má funkcí svícnu se 4 svíčkami, které se zapalují každou neděli adventního období. Pokud jste manuálně zruční, vyrobte si adventní věnec doma. Ke zdobení můžete použít přírodniny jako například celou skořici, ořechy, šišky, jeřabiny nebo si z kůry citrusů vykrojte hvězdy. Efektním doplňkem jsou i perníčky. Pokud však máte raději třpytivější dekorace, můžete využít zakoupené ozdoby, výběr je široký od kuliček, zvonečků až po figurky andělíčků.

pernicky, zlata vetvicka a cervana hvezda z klaciku

Vyzdobte si celý byt
Adventní věnec však nestačí a proto se pusťte do vyzdobení celého bytu. Možností je spousta a fantazii se opravdu meze nekladou. Za okny českých domácností můžeme nejčastěji vidět elektrické svícny ve tvaru střechy. Zapojte své děti a nechte je vystříhat z bílého papíru různé vločky a hvězdy, které na okna jednoduše nalepte. Velmi pěkně také vypadají různé ozdoby připevněné na záclonách nebo girlandy. Možností je mnohem více a tak si vyberte tu, která se Vám nejvíce líbí.

vanocni osvetleni v okne

Milí čtenáři, přejeme Vám hlavně pohodový advent a krásné čekání na Ježíška.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze