Úvod

Žijte si jako na zámku díky retro nábytku

Většina lidí při zařizování svého domova volí tu nejjednodušší cestu – zakoupí moderní nábytek v obchodním domě. Je to ale škoda, protože to, co jsme dříve tak nenáviděli – uniformita bydlení, je zpět. Chcete-li se ve svém domově cítit opravdu „ve svém“, jděte na to jinak.


Na domácnosti zařízené aktuální kolekcí obchodního domu každý pozná, v jaké době byla pořizována a brzy také, jak moc už je zastaralá. Pokud se ale vydáte cestou kombinací stylů, nejen, že váš domov bude dýchat originalitou a nápaditostí, ale také – a to dokonce i v případě pořízení dražších kousků – ve finále ušetříte. Správně zvoleným kouskům totiž čas na kráse neubírá, ale právě naopak.

cerveny retro stolek

Retro styl znamená pro každého něco jiného

Pod označením retro styl si každý představí něco jiného – retro může být i nábytek z 90. let minulého století, stejně jako z dob „šedesátek“, „sedmdesátek“ anebo prvorepublikový. Zabrouzdáme-li ještě více do minulosti, dostaneme se až k oblíbenému nábytku ve stylu Ludvíka XIV, který má i dnes mnoho příznivců.


nábytek v retro stylu

Zařídit si v retro stylu celý byt ale není úplně nejšťastnější volba. Lepší je stále populárnější eklektický styl, který umí nenásilně kombinovat kousky různých stylů, vzorů i materiálů a také různého stáří. Při modernizaci své domácnosti se tak nemusíte zbavovat oblíbeného křesla po babičce, právě naopak. Takový kus nábytku ve vašem domově nejen, že vám uchovává vzpomínky, ale také navodí příjemný pocit zabydlenosti.

Moderní materiály zpracované jako od starých mistrů
Nemáte-li zrovna to štěstí, že byste po svých předcích zdědili kvalitní nábytek, a nákup ve starožitnostech či vetešnictvích není vaší parketou, řešením pro vás může být nový nábytek v zámeckém stylu. Nemusíte hned bydlet na zámku, abyste kousek luxusní atmosféry dostali do svého domova. Uvidíte, jak se váš moderní interiér pozvedne, když ho doplníte o hodně výrazný retro kousek.


nabytek v zameckem stylu

Výhody nového nábytku oproti původnímu jsou nesporné – vyberete si přesně takový nábytek, jaký se vám líbí, a to sice v historizujícím stylu, ale vyrobeném z moderních materiálů, které se snadněji udržují. Veliký výběr zámeckého nábytku najdete u společnosti z jihočeských Prachatic Water-fall. Při procházení e-shopu společnosti zjistíte, že prvek okázalosti můžete vnést opravdu do kterékoliv místnosti vašeho domova – obývacího pokoje, pracovny, jídelny, ale třeba i koupelny.
Pokud se svůj vkus stydíte dát najevo před návštěvami, tak si postavte nějaký retro kousek třeba do ložnice. Zde si můžete dovolit i trochu dekadence – zvlášť, pokud ji pojmete jako nadsázku. A stejně tak nadsázku a inteligentní humor projevíte, umístíte-li ve své předsíni například výrazné zámecké sofa.


zamecka sofa

Pokud na něj máte místo a odvahu, jděte do toho! Uvidíte, že místo k vašemu životu bude díky retro nábytku dýchat osobitostí, nápadem a vtipem, stejně tak jako útulností a teplem domova.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze