Úvod

Barvy feng shui v interiéru

Zařizujete si svůj interiér v souladu s pravidly feng shui? Nezapomeňte vybrat také ty správné barvy.


Význam barev
Pro vytvoření harmonického feng shui interiéru mají barvy zásadní význam. Pokud volíte barvy do libovolné feng shui místnosti, měli byste znát všech pět základních elementů a jejich kruhový cyklus. Základními prvky jsou voda, oheň, země, kov a dřevo. Každému z těchto prvků odpovídá určitá barva nebo barvy. Vodě odpovídá modrá a černá, ohni červená, zemi žlutá, kovu bílá, béžová a stříbrná a dřevo zelená s modrou. 

Použití barev
Mezi nejoblíbenější barvy, které se používají ve feng shui interiéru patří bílá, černá, červená a zlatá. Bílou, která symbolizuje čistotu a naplňuje místnost optimismem, nemusíte šetřit. Hodí se především do kuchyně či koupelny. S černou je naopak třeba zacházet velmi opatrně a používat ji v minimálním množství. Měla by složit pouze jako doplňková barva. Červená stimuluje naši aktivitu, stejně jako chuť k jídlu. Lze ji proto využít v ložnici i kuchyni. Zlatá slouží především k dekoraci. V interiéru používáme spíše žlutou než zlatou. Žlutá patří do obývacího pokoje a jídelny. 

Volba barvy nestačí
Jak vidíte, do každé místnosti v domě se hodí jiná barva. Pro vytvoření harmonického domova však nestačí pouhý výběr barvy. Musíme rovněž přihlédnout k tomu, na kterou světovou stranu je daná místnost orientována. Kupříkladu na jižní stranu patří podle pravidel feng shui červená a oranžová. Proto bychom tímto směrem měli orientovat místnost, pro kterou je použití právě těchto barev vhodné.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze