Úvod

Bílé dveře interiérům sluší

Bílé interiérové dveře dlouhodobě patří mezi oblíbené trendy v bydlení. Spojení neutrálního barevného odstínu a možnosti volby z různých designů je předurčuje k použití ve všech typech interiérů. Luxusně vybaveným moderním bytem počínaje a domem zařízeném v romantickém provensálském stylu konče.


Více optimismu, více prostoru
Bílé vnitřní dveře jsou univerzálním prvkem k oddělení různorodých bytových prostor, který majitelé domů či bytů volí nejčastěji v touze vnést do svého interiéru více světelného optimismu, a tím i prostoru. V tomto případě představují ideální variantu bílé vnitřní dveře s prosklením, případně celoskleněné dveře s bílými zárubněmi.

Oblíbený romantický styl
Stejně tak si bílé interiérové dveře oblíbili milovníci romantiky, kteří rádi zařizují své bydlení v kouzelném provensálském stylu nebo ve stylu vintage. V obou případech představují bílé nebo smetanové či krémové dveře ideální volbu, která neruší vzhled interiéru, ale naopak ho citlivě sjednocuje. Zde si pak můžete dovolit dveře se zdobnými prvky v odpovídajícím zařizovacím stylu.

Kontrast s bílou přitahuje
Bílá alternativa interiérových dveří rovněž přitahuje příznivce originálních řešení, které neuspokojuje klasické pojetí bydlení v podobě bílých stěn, neutrálního vzhledu podlahy a k ní ladících nenápadných dveří, a proto na své stěny volí spíše netradiční barvy výmalby, například burgundskou nebo tmavě šedou, jejichž efekt dokážou skvěle umocnit právě bílé interiérové dveře.
V tomto případě hrají bílé dveře roli prostředníka, který nechává vyniknout atraktivním řešením, a zároveň zajišťuje, aby interiér působil jednotným dojmem.

Bílé dveře

Aby podlaha bílá nebyla
Další oblíbenou variantu představuje spojení bílých vnitřních dveří s tmavou podlahou z masivu či jeho imitace, což působí velmi elegantním dojmem. V tomto případě si můžeme dovolit použít více odstínů dřevin, jiné na podlahu a jiné na nábytek. Obecně však platí, že by v interiéru neměly být více než dva nebo tři odstíny dřeva. Zde je pak radno volit také bílé rámy oken, případně i bílý nábytek.

Inspiraci ze světa bílých interiérových dveří jsme čerpali na stránkách společnosti DODO for life, nejúspěšnějšího prodejce značkových dveří SAPELI.

Katalog interiérových dveří SAPELI na rok 2014/2015 si můžete prohlédnou ZDE.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze