Úvod

Chcete mít doma čerstvý vzduch? Pořiďte si větrací systém!

Máte doma těžký a věčně vydýchaný vzduch? Obtěžuje Vás nadměrná vlhkost v místnostech, jako je například koupelna? Nebo se dokonce na některé z Vašich stěn objevila plíseň? Základní větrací systém s těmito problémy rychle zatočí!


Bez větrání to nejde
Nároky kladené na moderní bydlení se neustále stupňují. Tepelně izolační vlastnosti domů se zlepšují, a v důsledku toho zároveň roste význam potřeby zajištění kvalitního větracího systému. Bez čerstvého vzduchu se přeci nedá zdravě žít!

Nejlepší možné řešení představuje větrací systém s rekuperační větrací jednotkou, která snižuje energetické ztráty spojené s větráním na minimum. Bohužel instalace tohoto systému zpravidla znamená značný zásah do stavby. 

Je totiž nutné vytvořit nové stavební otvory nebo svislé stavební konstrukce a vybudovat částečné podhledy, do kterých se ukryje vzduchotechnické potrubí. Do tak náročných stavebních úprav se pochopitelně skoro nikomu z majitelů hotových domů nechce. 

Co tedy dělat, když Vás v průběhu užívání domu začne trápit problém s nadměrnou vlhkostí, vznikem plísní a těžkého vzduchu v místnostech? Jste odsouzeni k neustálému otvírání oken a placení vysokých účtů za energie? Naštěstí ne. 

Základní větrací systém
Všechny tyto potíže, které má na svědomí nedokonalé odvětrávání, lze velmi elegantně vyřešit. Jak? Instalací základního větracího systému, který je tvořen odtahovými ventilátory a přívodními prvky vzduchu firmy Fresh. Systém pracuje na velmi jednoduchém principu. Čerstvý venkovní vzduch je nasáván přívodními prvky umístěnými v rámech či obvodových stěnách tzv. čistých místností, jako jsou ložnice, nebo obývací pokoje. V tzv. špinavých místnostech, například v koupelně, na WC, jsou nainstalovány odtahové ventilátory Fresh Intellivent, které z domu automaticky odvádějí znečištěný vzduch, buď střešní konstrukcí, nebo přes obvodové stěny.

 

Základní větrací systém svým uživatelům přináší nekonečně mnoho výhod. Mezi výjimečné vlastnosti patří především automatické řízení vlhkosti a tichý provoz. Dále jistě oceníte nízké investiční náklady, snadnou instalaci i čištění všech prvků větracího systému, stejně jako účinnou protihlukovou izolaci v kombinaci s různými druhy filtrů, plně přizpůsobivé větrací režimy. 

Ventilátory nové generace
Odtahové ventilátory Fresh Intellivent představují ve své oblasti bezkonkurenční technologickou špičku. Právem se řadí do kategorie energeticky úsporných výrobků. Jsou vybavené bezpečnostním spínačem, dále funkcí automatického odvětrávání, mají nastavitelné otáčky, intuitivní ovládání a přehledný displej. Mimo to se ventilátory pyšní slušivým retro designem. Na výběr máte z několika barevných provedení, takže mohou splynout s Vaším interiérem.

www.nativa.biz


Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze