Úvod

Dětská skluzavka rozvíjí motoriku i rovnováhu – jak vybrat tu pravou?

Jak si s dětmi užít jarní a letní měsíce skutečně na plno? Dětem stačí málo. Třeba taková skluzavka je dovede zabavit na celé odpoledne, z čehož pak těží i rodiče. Protože jak všichni moc dobře víme, přečíst si stránku knihy či se podívat aspoň na kousek krátkého seriálu není s dětmi jen tak. Správně vybavené hřiště na zahradě potomky nejen zaměstná, ale ještě jim pomůže s rozvojem rovnováhy, motoriky i dalších důležitých dovedností. A rodiče si při jejich dovádění mohou aspoň na chvilku odpočinout.


Benefity dětské skluzavky


Kromě toho, že si při dětských hrách užijeme jako rodiče chvíli klidu, i děti z pár minut na skluzavce získají velké množství benefitů.

Co všechno hra na klouzačce rozvíjí?

•    Motoriku,
•    posiluje pohybovou soustavu,
•    učí udržovat rovnováhu,
•    trénink koordinace,
•    a navíc je to prostě skvělá zábava pro malé i velké.

Skluzavka na zahradu s dětmi zkrátka patří stejně jako domeček na hraní. Nebo třeba trávník.

Jenže

jak vybrat tu pravou?


U skluzavek pro děti je samozřejmě nejdůležitější bezpečnost. Kvalitní dětské skluzavky z plastu, s napojením na vodní hadici pro svlažení se i v parných letních dnech, skluzavky nabízí například tradiční česká společnost Marimex.

U tohoto prodejce najdete jak skluzavku pro nejmenší se skluznou plochou pouhých 90 centimetrů, až po takové, co přesahují dva metry. Všechny „klouzačky“ jsou přitom certifikované pro prodej v ČR.

Stabilita a hladké kulaté úchyty zajišťují naprosté bezpečí i pohodlí jak u menších skluzavek, které stačí postavit kamkoliv na zahradu tak i u těch, které se více hodí k zabudování do svahu.

Kromě dostatečných bezpečnostních prvků, které nabízí každá certifikovaná skluzavka, už pak záleží na věku dětí, jejich vkusu i na prostoru, který máte pro skluzavku k dispozici.

Skluzavka v bytě? Proč ne!


Na dětskou skluzavku nemusíte mít nutně zahradu. Třeba taková Paradise Dino je skluzavka pro nejmenší, která se vejde i do dětského pokojíku klidně v paneláku. Stačí se zaměřit na velikost a svým potomkům můžete dopřát zábavu spojenou s rozvojem pohybových dovedností skutečně kdekoliv.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze