Úvod

Dětský pokojík a sluníčko

Samozřejmě si řeknete „ano sluníčko a dětský pokojík to přeci patří dohromady“. Co ale dělat, když je sluníčka příliš mnoho? Každý z nás to zná. Ze začátku máme příjemný pocit z toho, že paprsky příjemně hřejí, ale jakmile síla slunečních paprsků postupně narůstá, roste i teplota v pokojíku. To ale mnohdy přestává být příjemné a začínáme se porozhlížet po tom, jak pokojík před dotíravými paprsky sluníčka ochránit. V tom okamžiku nemyslíme na to, že paprsky „vytáhnou“ barvu z koberce, potahů, nebo nábytku. Zde je pro nás důležité pohodlí našeho, nebo našich miláčků. Co s tím?


GARDINIA má řešení!
Roleta, plisé, nebo žaluzie to jsou ty správné prvky, kterými můžeme pokojík našich ratolestí, a potažmo i je, ochránit před přehřátím.

Jak tedy budeme tuto situaci řešit?

Než začneme hledat potřebný výrobek, musíme se nejprve porozhlédnout, co nám trh vlastně nabízí. V první řadě je ale důležité vědět, že podle nejnovějších předpisů musí být každý prvek sluneční, či pohledové ochrany vybaven takzvanou „dětskou pojistkou“. Není to nic jiného, než povinnost výrobců zajistit, aby roleta, žaluzie, nebo plisé, které je ovládáno šňůrkou, nebo lankem bylo vybaveno zařízením, které se v případě zatížení rozpojí a zamezí tak vytvoření smyčky, která by mohla způsobit uškrcení dítěte. GARDINIA již delší dobu tuto zásadu ctí a své výrobky takovouto pojistkou standardně vybavuje. Málokdo je o této skutečnosti informován a díky tomu vystavujeme zbytečně své potomky nebezpečí úrazu. Pokud jsme si vědomi tohoto nebezpečí a víme, na co se musíme podívat, pak už nám zbývá jediné. Rozhodnout se, zda chceme jednoduchou žaluzii, která sice úlohu zastínění splní, ale esteticky v interiéru moc parády nenadělá. Tu musíme ještě doplnit dekorační látkou, aby pokojík byl útulný a barevný.

zelene plise rolety v detskem pokoji

Žaluzie se sice vyrábějí v široké barevné paletě, ale je to pouhý technický prvek zastínění. V případě, že přeci jenom trochu dbáme na to, aby dětský pokojík zářil barvami, tak určitě sáhneme po roletě, nebo plisé. Vždy se rozhodujeme podle toho, na kterou světovou stranu má dětský pokojík okno, nebo dokonce, zda je dětský pokojík podkrovní místnosti se střešním oknem. V případě, že okna pokojíku jsou obrácena na sever, stačí nám poloprůhledná roleta, či poloprůhledné plisé. Pokud ovšem jsou okna pokojíků obrácena na jih, nebo západ, pak už bychom měli myslet na to, abychom se rozhodovali mezi roletou či plisé, jejichž rubová strana je opatřena bílým zátěrem, nebo antireflexní vrstvou. Antireflexní vrstva odráží dotěrné paprsky a ochrání interiér před přehřátím. Když jsme se rozhodli, jaký typ zastínění použijeme, pak už můžeme sáhnout do palety barevných odstínů a vybrat si právě tu barevnou kombinaci, která odpovídá naší představě o zabarvení pokojíku.
Pokud chceme znásobit účinek plisé v ochraně interiéru před únikem tepla, nebo ochraně proti přehřátí, pak zvolíme dvojité plisé Duette. Jsou to dvě plisované látky spojené k sobě, které vytvářejí kanálky, které opravdu výtečně izolují, navíc přispívají k akustické pohodě a zbavují interiér nepříjemných ozvěn.

zastineni interieru

Může se stát, že si opravdu nebudete vědět rady. Pak neváhejte a obraťte se na Váš GARDINIA tým. Máme dostatek odborníků, kteří Vám pomohou nejen s výběrem vhodného typu zastínění Vašeho dětského pokojíku, ale pomůžou i s vyměřením, případně s montáží zvoleného prvku. Nevěříte? Zkuste to a navštivte naše www.gardinia.cz. Určitě nebudete litovat. Jsme připraveni Vám pomoci. Váš tým GARDINIA .
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze