Úvod

Dovolte si bydlet zdravě

Chcete zdravě žít? Nechte se při realizaci svého bydlení inspirovat novými trendy v oblasti stavebnictví a moderní architektury. Přírodní stavební materiály a difuzní konstrukce jsou zárukou zdravého a spokojeného bydlení.


Zdravě bydlet, zdravě žít
Prostředí, kde žijeme, významně ovlivňuje naše zdraví, které je základním stavebním kamenem spokojeného života. Tuto důležitou skutečnost si začíná uvědomovat stále více z nás, a proto se vracíme k přírodě nejen, co se výběru potravin a oblečení týče, ale také v oblasti výstavby domů. Bydlení ve společnosti přírodních materiálů člověku, který je součástí přírody, svědčí jeho fyzickému i duševnímu zdraví. To v sousedních vyspělých státech, kde ekologické stavby a hliněné stavby mají zelenou, dávno vědí, a tudíž ve stavebnictví s oblibou používají hliněné omítky, hliněné cihly, přírodní izolace, konopné izolace a další ekologické přírodní materiály. Dobrá zpráva je, že se stavby s difúzně otevřenými konstrukcemi postupně začínají rozrůstat také u nás.

 
Šupináč - Brandlová.

Vyšší kvalita bydlení
Výše zmíněné ekologické materiály přinášejí nesrovnatelně vyšší kvalitu bydlení než jejich konvenční alternativy. Kupříkladu hliněné stěny a omítky na rozdíl od těch běžných navozují v interiéru příjemný pocit tepelné pohody. Dalším příkladem předností, jimiž přírodní stavební materiály předčí ty konvenční, je schopnost přirozené regulace vlhkosti v objektu, stejně jako vynikající akumulační vlastnosti, což se pochopitelně promítá také do nákladů na vytápění. Snad jedinou nevýhodu použití nekonvenčních materiálů lze spatřovat v jejich pořizovací ceně, která je o něco vyšší než cena tradičních stavebních materiálů. Ovšem tento rozdíl je ve srovnání s hodnotou lidského zdraví zanedbatelný.

 
Interiér správní budovy Brandlová.

Zdravé bydlení pro každého
Využití přírodních materiálů ve stavebnictví není omezeno pouze na architekturu moderních novostaveb, jako jsou ekologické a hliněné stavby, anebo pasivní domy, ale v rostoucí míře nachází své uplatnění také v případě celkové nebo částečné rekonstrukce starších objektů.

 
Mateřská škola Sluštice.

Krok ke spokojenému životu
Pokud chcete zdravě žít, začněte zdravým bydlením. Použití přírodních stavebních materiálů v bytové výstavbě představuje významný krok na cestě ke spokojenému životu. Dovolte si bydlet zdravě a sestavte si svůj domov z palety kvalitních přírodních materiálů. Více podrobností o materiálech, jako jsou hliněné omítky, přírodní izolace, přírodní oleje, vosky, hliněné cihly a další, najdete na www.hlinenydum.cz a www.prirodni-izolace.cz.

  

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze