Úvod

Dřevěná okna domům sluší

Máte rádi přírodní materiály, především dřevo? Pak si jistě budete přát, aby se tvář Vašeho domu pyšnila stylovými dřevěnými okny. Níže najdete tip, kde tato okna pořídíte ve vynikající kvalitě!


Pro všechny typy staveb 
Dřevo je krásný přírodní materiál, který se používá k výrobě oken již od nepaměti.
Dřevěná okna, která velmi útulně spojují vnitřní a vnější tvář domu, se vyznačují snadnou údržbou a dlouhou životností. Nachází své uplatnění jak při výstavbě tradičních rodinných domů, tak při realizaci novostaveb. Kvalitně navržená eurookna svými vlastnostmi směle konkurují odolným a bezúdržbovým plastovým oknům. 
Ve srovnání s plastovými okny mají dřevěná okna nízkou hodnotu koeficientu tepelné roztažnosti a koeficientu tvarových změn. Mezi další přednosti patří vynikající tepelně izolační vlastnosti a odolnost vůči požáru. Ve prospěch oken z tohoto tradičního materiálu dále hovoří jejich mnohaletá životnost a ekologická šetrnost výrobě. 

Tip na pořízení 
Hledali jsme, kde bychom si mohli vybrat ze široké nabídky kvalitních dřevěných oken, až nás zaujala stránka www.oknoplastik.cz, kde jsme našli okna vynikající svými unikátními tepelně izolačními vlastnostmi a krásným designem. 
Použité dánské barvy a laky DYRUP-GORI dodávají dřevěným oknům neobyčejně příjemný vzhled. Barvu samozřejmě vyberete s ohledem na architekturu Vašeho domu. Velké oblibě se těší například teak, buk, listová zeleň, anebo rubín. Paleta barev i odstínů je skutečně pestrá.
Pokud se týče profilů, kromě dřevěných eurooken, zde dále najdete
termookna a okna vyrobená z dřevohliníku. Součástí oken jsou moderní bezpečnostní kliky.

             
Okenní skla 
Nedílnou součástí okna je pochopitelně jeho výplň. Do zvolených dřevěných oken lze nainstalovat skla s tepelnou ochranou, stejně jako protihlukové, bezpečnostní i protisluneční výplně. Všechny Vás spolehlivě ochrání před vnějšími vlivy. Jednotlivé druhy skel však svým uživatelům přinášejí bonus v podobě zvýšené ochrany před vybranými jevy, jako je například hluk. O tom se však dočtete více v článku o tepelně izolačních vlastnostech oken. 

Seriál: Nová okna
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze