Úvod

Jak vybrat garážová vrata na dálkové ovládání

Garážová vrata jsou velmi důležitou součástí domu, proto bychom při jejich výběru měli hledět především na funkčnost. Nevíte, jak si vrata správě vybrat? Čtěte!


Moderní garážová vrata představují pro všechny obyvatele rodinného domu především pohodlí a bezpečnost. Čemu ale vděčíme za to, že jsou pro nás vrata na dálkové ovládání tak komfortním řešením? Je to nenápadný pohon garážových vrat. Jeho přednosti spočívají především v mimořádně tichém chodu, bezúdržbovému systému a jednoduchém praktickém dálkovém ovládání, které je budoucností pro všechny inteligentní domácnosti.

Typy pohonů a jak fungují

1. Stropní pohony
Pro výklopná, sekční a případně křídlová vrata jsou stropní pohony ideální. Jsou napájeny přímo ze sítě 230 V a obsahují přijímač dálkového ovládání.

2. Trubkové pohony
Pro rolovací garážová vrata lze použít pohony trubkové. Vyrábí se totiž v široké výkonové řadě, a tak mohou mít vrata téměř jakoukoliv velikost.

rolovaci garazova vrata

Hlavní přednosti garážových vrat
  • Garážová vrata otevřete pohodlně ovladačem, který budete vždy vozit v autě. Vystoupíte tak vždy rovnou v garáži, což oceníte především při nepřízni počasí.
  • Pro lepší orientaci v prostoru se vám už při vjezdu do garáže automaticky rozsvítí světlo. Nemusíte tak nikdy po tmě hledat vypínač.
  • Mechanismus garážových vrat dokáže rozpoznat překážku a včas se zastavit. Nemusíte se tak bát, že by automatické zavírání poškodilo třeba dětské kolo ponechané na prahu garáže. Při výběru garážových vrat se informujte na funkci automatického přerušení chodu při najetí na překážku.
  • V případě výpadku proudu nehrozí, Že byste nemohli garážová vrata otevřít nebo zavřít. Elektrický pohon garážových vrat bude funkční díky záložnímu akumulátoru. A v opravdu nouzové situaci lze pohon odblokovat a vrata ovládáte ručně.
  • Stropní pohon garážových vrat dokáže rozpoznat pokus o násilné vniknutí a spustit poplach. Přispívá tak k vyššímu zabezpečení garáže.
bezpecna garazova vrata

Pokud hledáte chytré možnosti pro zabezpečení vaší garáže, vsaďte na Somfy - komfortní a úsporné řešení na dálkové ovládání.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze