Úvod

Jak vybrat interiérové dveře?

Sháníte nové dveře do svého interiéru a nevíte si rady? A už jste slyšeli o trendu skrytých zárubní? Dveře lze vybrat hned podle několika hledisek, přičemž dveře a skryté zárubně Filomuro splňují i ty nejsložitější požadavky zákazníků. Hodí se nejen do rodinných domů, ale i komerčních budov či veřejných staveb.


Vybírejte podle způsobu otevírání
Klasické interiérové dveře se většinou otevírají pouze na jednu stranu. Dveře Filomuro mají tu nespornou výhodu, že je můžete otevírat směrem dovnitř i ven, aby se zachovala určitá celistvost prostoru. Pokud ale nemáte ve svém interiéru moc místa, a potřebujete uspořit každý centimetr navíc, doporučujeme dveře posuvné. Křídlo dveří zajíždí do skrytého pouzdra ve stěně, nebo se pohybuje po kolejnici podél stěny. Pokud jste ve svém domě či bytě s posuvnými dveřmi nepočítali, vše se dá jednoduše vyřešit druhou variantou posuvu po stěně.

zasunovaci dvere

Design dveří
Patentovaná konstrukce umožňuje díky speciální hliníkové slitině na povrchu natírání zárubní i dveří stejnou barvou jako okolní stěny. Dosáhnete tak perfektní integrace dveří i zárubně do stěny. Dveře nejsou pouze nezbytným prvkem v interiéru, ale v dnešní době jejich vzhled dotváří celý interiér. Proto je třeba dbát na výběr barvy, materiálu či dekoru tak, aby ladila s okolním vybavením. V poslední době se už ani čeští zákazníci nebojí celoskleněných dveří, které jsou designově nejčistší variantou.

dvoukridle interierove dvere

Rozměr dveří
Stále více lidí už se nespokojí s klasickými „panelákovými“ dveřmi, které jsou vysoké 197 cm. Dveře s atypickými rozměry nejsou v dnešní době ničím výjimečným a Filomuro si poradí s jakoukoliv výškou i šířkou. Všem požadavkům zákazníka se umíme přizpůsobit. Rozměrově nestandartní dveře se stávají jasnou dominantou prostoru, a interiéry se tak vrací do první poloviny 20. století, kdy se tento trend rozšířil.

dvere se skrytymi zarubnemi

Chcete vědět více?
Společnost Filomuro má v České republice dvě vzorkovny, v Brně a Kolíně, kde se můžete podívat hned na několik druhů dveří a skrytých zárubní. Kromě nich zde najdete také elegantní posuvné dveře. Všechny novinky sledujte na webových stránkách nebo na Facebooku.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze